Skip to main content
  • 23.09.2016.

Natječaj “Zajedno za jaču scenu” – odabrani promotori!

31. kolovoza, kao preludij u početak rujna, ujedno je na kalendarima je poslužio i za objavljivanje natječaja koji je raspisala tvoja Klubska – Zajedno za jaču scenu!

 
Kako znaš party nije samo spontana manifestacija istih okupljenih na istoj temporalno-fizičkoj lokaciji već pažljivo planirana manifestacija slavlja života i plesa s mnoštvom lica u sjeni organizacije kojih većinom nisi ni svjestan.
 
31. kolovoza smo tako puhnuli u rog, bacili proglas i pretukli trijangl u obavještavanju svih lokalnih promotora da su slobodni pridružiti se KS teamu pod uvjetima navedenima u objavljenom natječaju.

 
Cilj projekta "Zajedno za jaču scenu!" je ujedno i jeka misije KS Takeovera, tj. podržavati domaću scenu, pa će tako 4 odabrana promotora imati osiguranu besplatnu promociju i osiguranu vidljivost preko svih KS medijskih kanala. Ovaj natječaj održan je prvi puta u 15 godina od kada kuca srce Klubske, ne bi li sceni pružili održivi razvoj i dali lojtricu domaćim rukama promotora bez kojih te scene ne bi ni bilo.
 
Prije no što ukratko predstavimo odabrani promotorski poker entuzijasta voljeli bi iskoračiti iz modusa vijesti i podijeliti jedno osobno opažanje. S obzirom na količinu najava i upita za promociju partija i klubova koji svakodnevno nađu sliv rijeke urednik@klubskascena maila, očekivali smo više prijava. Nismo razočarani, iako bi bilo prilično logično zaključiti da su očekivanja majke svih razočaranja, kojima tada brišu suze, ali vrijedi napomenuti da prazne riječi ne mijenjaju stanje stvari, da busanje o prsa i objave kako voliš scenu koju zajedno gradimo nisu stvari koje ju grade. To je lijen način da voliš. Iskrena i stvarna ljubav je ona koja letargiju za djelovanjem zamjenjuje akcijom, kojoj su riječi samo početak dugog lanca događaja koji vodi do napretka, ona koja se ne povlači ni kada je teško ili kada se zahtjeva koji sat truda i komunikacije više od minimuma. Živjeti na sceni ne znači samo visjeti na šanku dok se malo njišeš i vraćati se kući u bezbožni sat kada bake kreću na plac. Živjeti na njoj znači da čak i ako nisi već promotor sam podijeliš dobre inicijative, povčćeš nekoga za rukav, da poznaješ ljude i priče iza glazbe i podržavaš ih i kada nije bilo velikih izdanja i kada se na lineupu neće naći globalno ime. 

 
Kaže se da se voli glazba, ali najava kvalitetnog izdanja prođe jedva zamijećeno dok će priča o legalizaciji strgati Internete… Svaka od ovih tema je važna svakako, ali vrijeme je da se prestane lagati kako se trudimo ako ćemo ipak preskočiti nešto važno kako bi bacili oko na retke pod senzacionalističkim naslovom. Svi imamo jednak broj sati u danu i na nama je kako ćemo ih iskoristiti, aktivno ili pasivno. No sada na upoznavanje našeg kvarteta.
 
 
M'tlaren kolektiv napominje kako je sve započelo kao čista zabava i hrpa prijatelja koja je lutala kako bi našla najbolja mjesta kraj zvučnika, pa tako 2014. donosi želju da i sami nešto stvore i prve organizacije partyja započinju 2014. u Lazaretima. Kraj 2014. donosi prvi isključivo M'tlaren team party. Nakon kolektivnog nastupa u Jungli lutaoci zvučne prašume su prepoznali trud i volju i M'tlaren dobiva jednom mjesečno priliku uveseljavati one podno pulta. A zima? Zima donosi nastupe u Šibeniku, Zadru, Mostaru, Crnoj Gori… Kako sami napominju – M'tlaren nije samo najuži kolektiv već svi članovi društva koji pružaju vjernu podršku od vozača, preko majstora od kabela do svih koji podižu atmosferu i služe kao moralna podrška.
 
 
Danijel Malinić, tebi u noćnoj šihti na podiju poznatiji kao Fixsell, prijavio je Ground Zero projekt koji je prvi puta okinuo na zvučnicima 22.10. 2011. i iza sebe ima 30ak partyja s jednomjesečnim klupskim programom i po nekoliko open air-ova godišnje tijekom ljetne sezone. Ground Zero, kao ishodište vala, ugostio je sve od najpoznatijih preko manje poznatih do apsolutnih novopridošlica koji su upravo na njegovim binama imali prve gaže. Pa ova, u potpunosti technu posvećena, ekipa najavljuje jednomjesečne partije diljem zemlje, a prva naredna epizoda je u požeškom Platinumu 30. rujna, a slijedi je 5. obljetnica 22.10 no o tome kada ure otkucaju što još trebaju.

 
 
Projekt Liquidnight predstavio nam je Damir Laić iz udruge Inifinitum, mlade karlovačke udruge osnovane 2013. godina koja za cilj ima promicanje urbane, glazbene i plesne kulture kroz organizaciju glazbenih događanja i edukativnih radionica kako bi popularizirali elektroničku glazbu na području Grada Karlovca i Karlovačke Županije. Svojim događanjima privlače kao goste iz Karlovca i Ozlja tako i one iz Zagreba, Varaždina, Slavonskog Broda, Rijeke, Samobora. Slovenije… Projekt Liquidnight održava se već 14 godina kontinuirano barem jednim mjesečnim eventom, a posljednje 3 godine domom smatra Malu scenu Hrvatskog Doma u Karlovcu. Nova sezona započinje 24.09. na Maloj sceni HD uz gostovanje mistične KALI iz Zagreba. Slijedi nam event 31.10. sa TEYCHEE i za kraj godine u 12. mjesecu još jedan event, a ljetna sezona donosi preseljenje na riječne obale.
 
 
Marmat se javio Sceni prostrvši nam Sicko Disco program koji će ovu drugu sezonu postojanja za redom smjestit svoje pulteve u Katran na Podmornica flooru za jednomjesečni event koji prima oko 200-tinjak parova stopala. Tko, kako i kada točno info će se sliti uskoro pa ostanite ukopčani u elektrone Scene.
 
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk