Skip to main content
  • 19.11.2015.

Novi mafijaški obračun?

Ako kojim slučajem u vašu audiosferu nije sjeo Beats 1 radio show Zanea Lowea, propustili ste jednog masnjaka od EDM vijesti

 
Uz primarni cilj razgovora o premijeri posljednjeg singla "Waiting For So Long (Gloria)” Axwell je bacio i neočekivani mig. Odlučio je da bi bilo u redu malo protresti status Q, uzeo šibicu, kresnuo je i zapalio buktinju glasina koje sve glasnije cirkuliraju ovim više mainstream pritokom elektroničke bujice.

 

 
Nakon same premijere singla i uobičajenog PR časkanja konverzacijska cesta zaokrenula je na dane ponosa i slave u kojima su je švedski mafijaški trio krao top ljestvice i ostavljao ostale da spavaju s morskom faunom.
 
Prošlo je tri godine od oproštajke na Ultra Music Festivalu i Axwellu, Ingrossu i Angellu već uši krvare od pitanja u vezi ponovnog preuzimanja mafijaškog monopola. Do sada je odgovor uvijek bio ne, no intervju je donio neobičan zaokret u struji:
 
" Pomislimo na to s vremena na vrijeme, na ono što smo ostavili, na ono što smo radili i postigli i kako bi bilo iznova raditi nešto zajedno. Ali mislim da će vrijeme pokazati. Blagoslovljeni smo što možemo jahati ovaj val i ispred vala i to već neko vrijeme. Možemo raditi baš ono što želimo i to je blagoslov. Znaš, ova pjesma koju smo sada pustili, bila je bez misli, bez potreba, bez ičega, samo glazba. Tko zna što će se dogoditi u budućnosti, mogli bismo dobiti iznenadnu potrebu za Swedish House Mafiom ponovo… tko zna!"

 

 
I dok će najnovija "Waiting For So Long" traka biti izdana na Axwelovom vlastitom labelu Axtone, u sklopu "Axtone Ten Box Seta" 11. prosinca, ne možemo se oteti dojmu kako je trijada bivših mafijaša poprilično svjesna fan baze koju su ostavili iza sebe po raspadu mafijaške kohorte. I baš kao i svi povratnički koncerti onih koji su se povukli ili raspali, osjeća se neosporan tračak PR-a koji igra na ljudsku urođenu potrebu da sve više želi ono čega nema. No, je li ovo samo sentimentalno prisjećanje početaka ili zaista zigota novih početaka tu ćemo se voditi Axwellovim riječima i pričekati da vrijeme pokaže svoje.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk