Skip to main content
  • 12.12.2016.

Osnivač SoundClouda objavio da su DJ mixevi sada legalni

U nedavnom intervjuu za njemački Groove Magazine, Eric Wahlforss, osnivač i tehnički menadžer SoundClouda, objavio je sjajnu vijest za DJ-e.

 
Od sada nadalje svatko je slobodan uploadati DJ mixeve  koji sadrže copyrightani materijal drugih umjetnika bez da za svaku pojedinačnu traku treba tražiti eksplicitnu dozvolu. Gospodin Wahlforss je napomenuo: 
 
"Tijekom pregovora za SoundCloud Go, postigli smo dogovor s društvima kao što je njemačka GEMA, čineći ovo problemom prošlosti, čak i za korisnike koji nisu pretplaćeni. Ovo znači da su DJ mixevi sada legalni i da s njima neće bit problema na SoundCloudu. Ovo je zaista pozitivna vijest za DJ-e."

 
SoundCloud GO je novi plaćeni servis koji je je stranica uvela nedavno kako bi se mogla natjecati sa servisima kao što su Spotify i Apple Music. Prije konkretne implementacije SoudCloud GO-a pregovori SoundClouda i velikih tvrtki nisu prošli baš dobro što je rezultiralo time da je velik dio sadržaja i glazbe bez potrebnih dozvola morao biti uklonjen sa stranice, bilo micanjem samo dijela sadržaja ili pak gašenjem čitavih računa.
 
Iako je put bio trnovit za mladi servis koji je nastao s misijom slobodnog dijeljenja glazbe i izražavanja kao centralnim aranžmanom, tvrtka je imala svoj dio kontroverznih odluka i zakonskih ograničenja zbog koje je izgubila dio korisnika, no čini se da strpljenje zaista jest vrlina jer se inteligentnim odlukama i trudom stvari u konačnici uvijek pomaknu s mrtve točke. DJ-i sada mogu sigurno koristit materijale u mixevima bez bojazni da će se jednoga jutra pokušati povezati na nepostojeći račun na kojem su izgubili sate i dane truda.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2