Skip to main content
  • alt
  • 12.01.2014.

Pilula za savršen pitch

Savršen pitch, po naški tonska visina, sposobnost je točnog prepoznavanja svake note koju čujete i koju posjeduje tek jedna osoba među njih 10 tisuća te se može naučiti samo do 7. godine života, ali nedavno su znanstvenici otkrili kako vam u postizanju savršenog pitcha može pomoći pilula.

 
Naime, prema istraživanju znanstvenika s Harvarda na čelu s profesorom molekularne i stanične biologije Takaom Henschom lijek valproat, inače korišten u tretmanu epilepsije, obnavlja mozgovne sposobnosti da budu na istoj razini kao u ranoj životnoj dobi.
 
Valproat je dan skupini mladih i zdravih muškaraca koji nisu glazbeno obrazovani, a potom su na računalu ispunjavali razne zadatke kako bi istrenirali svoj sluh. Dva tjedna kasnije njihova je sposobnost raspoznavanja tonova bila uvelike poboljšana. Znanstvenici vjeruju kako će osim pitcha valproat itekako biti koristan u učenju stranih jezika u odrasloj životnoj dobi.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2