Skip to main content
  • 20.05.2013.

Potpuna stvaralačka sloboda Atonica

Priča o Atonicu započinje željom za slobodom, potpunom stvaralačkom slobodom, bez granica, bez žanrova, bez principa.

Piše: 


Kada Atonic priča kako proces nastanka muzike u njemu počinje, onda bi se to moglo ovako opisati. Isprobajte kakvog je okusa baterija od 9V na vašem jeziku, osjetit ćete onaj gorki i čudni okus kiseline, ali opet želite da ga probate. Sigurno. Atonic inspiraciju pronalazi u svemu, ponajprije iz okoline i prirode, ali i iz momenata odrastanja. Atonic je dijete koje otkriva svijet svaki dan, korak po korak, uživajući u njemu, analizirajući ga i dajući svoju viziju okruženja u kojem boravi.

Jedno od prvih njegovih izdanja inspirirano je Islandom. Slabo istražena, puna mitova i bogata škrtom prirodom zemlja, opisana je kroz Fossa/Runar EP. Izdanjem dominiraju bass linije, acid zvuk i brojni samplovi autentične prirode Islanda. Ohrabren prvim komentarima, Atonic radi na novim projektima surađujući sa grupom umjetnika iz Sarajeva okupljenim pod imenom Concept Chelia. Suradnja donosi deep remix koji je omogućio klupski doživljaj kompleksnog zvuka i emocija koje su predstavljene kroz album Frozen Nature. Remix je predstavljen publici na službenoj prezentaciji albuma 2012. godine.

Dugogodišnje prijateljstvo i suradnja sa DJ Chipijem, donosi izdanje Block za labelu C-Electronics koje nagovještava tvrđi, tech house zvuk, a koji je i danas dominantan u Atonicovim aranžmanima. Najnoviji radovi koje možete poslušati na Atonicovom Soundcloud profilu se bave traženjem odgovora na vječitu temu igre svjetla i tame. Šta će se desiti kada prosvijetlite tamu ili nevjerovatno lijep dan na trenutak ukrasite mrakom? Illuminate Darkness i BrightOn daju Atonicovo jedinstveno viđenje, kombinirajući tech i deep house zvuk.

Atonic dolazi iz Sarajeva te je dugodišnji promotor elektronske scene kroz produkciju, radijske emisije, a odnedavno i pokretač portal Groove.ba koji ima cilj promovirati EDM scenu susjedne BiH na nivou koji to i zaslužuje. Promotivni party portala kao i zvuk Atonica možete slušati 10. srpnja u sklopu warm-up partija Ultra Music festivala u splitskom Hemingwayu, te 12. srpnja u viškom Aquariusu.
 

 

Atonic_Promo_Mix_April_2013 by Atonic on Mixcloud

 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2