Skip to main content
  • 16.01.2017.

Pucnjava na zatvaranju BPM-a odnijela nekoliko života!

Kako li je samo pervertirano i uvrnuto uklizati u stvarnost u kojoj se događaj slobode, glazbe i internacionalnog uživanja u ritmu pretvori u krvavu tragediju.

 
Kako li je tragično kada ljudi koji su doputovali zbog glazbe i ljubavi završe kao žrtvena janjad za mračna naličja musavih borbi narko kartela i zapišavanja teritorijalnih bijelih linija. Ubrzo nakon pucnjave su se krenuli slijevati Tweetovi Jackmastera, VacationRX-a i MIxmagove Valerie Lee koji su pokušali dati prve informacije.
 

U ranim jutarnjim satima sa nedjelje na ponedjeljak održala se posljednja večer i zatvaranje kultnog BPM Festivala na Playa Del Carmen u Mexicu u klubu Blue Parrot, na kojem je closing party preuzeo Elrow. Detalji istrage još pristižu, ali po ranim neslužbenim izvješćima nakon petero proglašenih mrtvima, broj žrtava se popeo na 8 od kojih je jedna i zaštitar kluba. Službene potvrde od policije u vezi incidenta još nema, ali nagađanje koje se čini točnima je da je Blue Parrot postao sjecište na kojem su se sukobila dva suprotstavljena lokalna narko kartela

 
Nakon inicijalne vijesti da je u drugom klubu u kojem se slavilo zatvaranje BPM-a, Jungleu, također došlo do pucnjave s istim motivima, informacija je kasnije osporena. Za sada je sigurno da je pucano iz 22-kalibarskog oružja u nekoliko rafala s izvješćem da je moguće da se pucalo kroz otvoren prozor. Twittersfera je žestoko osudila meksičke medije koji još službeno nisu prenijeli vijest o događaju, a konačni broj ubijenih, koji bi se mogao kretati do 12, se još očekuje.
 
Za detaljnu progresiju pristizanja informacija upućujemo vas na EDM Sauce koji će nastaviti prenositi rasplet događaja po objavi službenog izvješća. Tužan crni vikend za sve one koji su došli slaviti život, sasvim nesvjesni da žive njegove posljednje sate. Tužan traumatičan vikend za sve prijatelje i obitelji koji su bezumnim nasiljem opljačkani za dio svojih životnih priča. I još jedna pouka da policija ima važnijeg posla no hvatati klinca s jednim jointom, dok u pozadini bijesne teomahijske borbe narko kartela, u mraku, u sjeni, ispod radara, podmazujući birokraciju novcem da ih se ostavi da "posluju" na miru. Rijetko kada vrijeme za promijene ovako glasno zaurla društvu u lice!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2