Skip to main content

Reakcija dance zajednice na inauguraciju!

Ako si kojim slučajem proživio jučer, što bi bilo prilično logično za pretpostaviti kako si danas ovdje s nama u KS digitalnom, jasno ti je da su opne stvarnosti popucale i smežurale se kao suhe šljive.

 
Jasno ti je da je tlocrt realnosti prije nekoliko mjeseci okrenut na glavu pristizanjem rezultata izbora i da joj sada samo tu i tamo ovlaš lizneš uho preko rešetaka onoga što je samo prije desetak godina bila šala unutar animiranog svemira Simpsona. Život će naći bizarne načine da oponaša umjetnost, a ne obratno. Na planetu u kojem apsurd jedeš za doručak kao pahuljice, u kojem je Ernst Mayr možda apokaliptički ispravno inteligenciju odredio kao smrtonosnu mutaciju vrste koja će s vremenom eksterminirati samu sebe bez tuđe pomoći kočoperenjem i čupkanjem oko komadića prašine i blata i nekoliko kapi nafte, jedina logična progresija je bila da zvijezda reality showa postane predsjednik najvećeg svjetskog konglomerata država.

 
Tako je jučer gospodin Donald Trump službeno uveden u povijest kao 45. predsjednik SAD-a. Nakon ispada rasizma, mizoginije, rječnika nedostojnog čak ni zlostavljača na dječjem igralištu, rasizma, debatiranja na razini osnovne škole, malo gaslightinga i neizostavnog PR momentuma stvaranja  kulta ličnosti, nekonzistentnih izjava, šmrckanja, vijorenja šiške na vjetru ponad kravata u bojama američke zastave nema druge opcije nego nabaciti čovjeku paradu imena The Make America Great Again! Welcome Celebration
{youtube}pAWgjQFjos0{/youtube}
 
Dance zajednica nastala od samog ovog društva svakako se osjetila pozvanom komentirati nadolazeću promjenu političke klime pa donosimo samo nekoliko reakcija na trenutak čije važnosti ili nevažnosti u velikom planu svijeta ćemo realno moći biti svjesni tek retroaktivno za nekoliko godina. Je li zaista uopće važno tko je predsjednik? Je li ova uloga samo simbolička? Bi li ona baš zato trebala biti ugodni lik internacionalne diplomacije? Je li zaista važno koja je stranka na vlasti kada su političke opcije samo iluzija izbora čiji programi se razlikuju taman toliko da bi se mogli definirati u svojoj različitosti spram onog drugog? Ne znamo, ali ono što znamo su misli kojima je zabrujala Twitter sfera uoči inauguracije. Pa baci oko na generalni ton koji je protkao elektronički Partenon pogledom oči u sitne oči s Trumpom za kormilom zemlje, ili navrati na Mobyjevu reakciju uoči poziva da zasvira na inauguraciji kao i novo satiričko ostvarenje s The Void Pacific Choir.
{youtube}9wOZNGias5I{/youtube}.
 

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web