Skip to main content
  • alt
  • 11.03.2015.

Rupa u zakonu učinila drogu legalnom u Irskoj

Dakle, dakle, dakle…u pomalo smiješnoj legalnoj zavrzlami čini se da su droge poput MDMA, ketamina, metamfetamina, mefedrona i gljiva odjednom legalne na području Irske.

 
No prije no kreneš na tavan otpuhnuti prašinu s kovčega i počneš se nabrijavati na djeteline ova situacija vrijedi samo do sutra. Irski Court of Appeal je utvrdio da je članak o zlouporabi droga u zakonu “nevažeć” što bi značilo da su “novije psihoaktivne supstance” legalne kako je članak zakona u pitanju proglašen neustavnim.

alt

 
Parlamet je bio spreman na mogućnost negative presude na Sudu za žalbe i odlučio da je hitno potrebno donijeti novi zakon. No kako je potrebno određeno vrijeme da birokracija prožvače sve papire, zakon neće službeno stupiti na snagu do četvrtka.
 
Starije droge koje su bile poznate i prije, sada navažećeg, zakona iz 1977. poput heroina, kokaina i marihuane i dalje su zabranjene i također iako su novije droge legalne trgovanje njima još uvijek nije. 

alt

 
Možemo se kladiti da će Irska danas imati poprilično neobičan dan!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk