Skip to main content
  • 25.03.2016.

Seth Troxler očaran svakim zvukom ikada odjednom!

Modni guru svih onih koji se kunu u havajke i frkanje brka, frajer s kojeg jedeš sushi, enfant terrible scene i najduži jezike elektroničkog baš je Seth Troxler.

 
Tip od kojega nikada nećeš čuti odgovor koji si očekivao, čiji monolozi stiručno pogode u samo srce elektroničkog, od slatkih 16 zaljubljen je u sve što proizvodi buku. Zaposlen u trgovini ploča Melodies and Memories paralelno je živio i iza pulta nexusa detroitske elektronike, klubu The Works.
 
Melodije i sjećanja nisu za njega bile samo sredstvo kako bi uhvatio pokoju novčanicu za teenagerska opijanja već prilika za suptilno i sistematično proučavanje glazbene povijesti koje ga je naposljetku odvelo na podije klubova kao što su Fabric, Tenax, MUTEK, Panorama Bar, Watergate, Robert Johnson, Detroit Electroinc Music Festival, The Rex, Fuse, Avalon i The End Up, i uvalilo mu u ruke rezidenciju u berlinskom Club der Visionäre kao i mjesečnu rezidenciju u Berlin Weekend Clubu i Alte Borse u Zurichu. Prije preseljenja u Berlin mogli ste ga zateći i kao pokretačku silu iza američkog Tesh Cluba.

 
Sam sebe opisuje bolje no što bismo mi ikada mogli pa kao utjecaje navodi " Cvrčanje cvrčaka, zavijanje svemirskih brodova i slatke zvuke zviždeće voodoo magije. No ipak, Seth većinu inspiracije dobiva od Roberta Downeya Jr.-a i ideje da ga oslobodi okova koji vežu Downeya kako bi mogao napon na miru uzimati heroin. Također Seth voli kuhanje, duge šetnje na plaži i večere uz svijeće."
 
Seth tako ne bi bio Seth da ne upadne u pokoju kanticu opsesivne histerije kada nađe novu stvar koja mu se začička na um pa je tako s FB fanovima podijelio najnovije otkriće koje mu lopatama grabi svijest:
 
"Upravo sam izgubio tri sata života na ovo. Algoritmički generirani dijagram 1387 glazbenih žanrova na koje možete kliknuti i poslušati primjer svakog žanra, nevjerojatno!"
 
Interaktivni projekt naziva je Every Noise At Once i imaš li ikakvu namjeru zavitlati ušnu resicu u smjeru ove goleme baze sistematski ugniježđenih zvukova koji uzimaju u obzir i njihove međusobne korelacije, preporučamo da nazoveš ekipu na poslu i kašljucaš u telefon, jer eto baš danas te uhvatila strašna prehlada, jedna od onih za koju trebaš posljednju pomast.

 
Tata projekta, odmetnuti Žanrovski taksonom Glenn McDonald, objasnio je projekt riječima: "Every Noise At Once je kontinuirani pokušaj da se načini algoritamski generiran, čitanju prilagođen dijagram prostora glazbenih žanrova baziran na podacima koje Eco Nest prati za 1374 žanra. Kalibracija je pomalo mutna, ali generalno niže su više organski zvukovi, a gore oni više mehanički i električni, lijevo je gušće i atmosferičnije, a desno oštrije i skakutavije."
 
Dvodimenzionalni prikaz žanrova djeluje varljivo jednostavno. Kliknete li na sami žanr dobit ćete glazbeni sample no klikom na ">>" već ste na  novom dijagramu umjetnika koji ga reprezentiraju, i zatim još jednom udariš po ">>" kraj imena umjetnika i link te vodi na Spotify stranicu.
 
Kako bi ti i Alisa sama mogla, reći zečje rupe dublje su no što se čine. Koliko duboko idu? To samo zeko zna (ne zna li on uvijek sve?), a ti, s glazbenim kukama zakačenim u meso, fino uzmi mobitel i pošalji Klobučaru SMS da ćeš kasniti na čaj. Raščisti raspored i skokni na Every Noise At Once. Jasno izgubit ćeš prijatelje, druženja, cure, možda se razvesti ili nakon nekoliko dana shvatiti da se ne sjećaš kada si se zadnji puta otuširao, ali vrijedno je toga.
 
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk