Skip to main content
  • alt
  • 22.08.2015.

Seth Troxler za DJ Kicks

Od 1995. do danas DJ Kicks već dva desetljeća služi kao indikator klimatskih promjena u elektroničkoj glazbi i kulturi. Ujedno odraz svoga vremena i neobično bezvremen, ovoga puta u svoje odaje pušta najduži jezik scene, Setha Troxlera.

 
Kako je sam Troxler objasnio: “Za svoj DJ Kicks mix sam želio načiniti nešto što je iskreno. Izašao sam ujutro, uzeo mikro dozu i obavio hrpu poslića po gradu. Tada sam se uvečer vratio kući i napravio mix u jednoj rundi. Htio sam stvoriti nešto što će ljudima biti lako za slušanje, nešto što je lijepo i smiješno i dovest će vas u raspoloženje da pišete zadaću, odvozite taj sat vremena dugi put kamo već trebate ići. Vidim ovaj mix kao gay tipa imenom Rodney. Ili veliku crnu ženu imenom Birtha.”

alt

 
Tu i tamo u glasnoj kakofoniji glazbenih kuloara pokoji glas iskoči jasno i čisto zaglušujući ostale svojom frekvencijom. U posljednjih 10 godina ovaj glas je upravo bio onaj dječaka koji je odrastao na ruti između Detroita i Chicaga i čiji očuh je bio radijski glas koji je gurao rani house.
 
Dj Kicks tako pruža Sethu priliku da se otisne u ponešto eksperimentalnije i ekscentričnije aspekte svoje glazbene persone pa tako započinje folk baladom Nikija Nakazawe koja će uskoro izaći na njegovu vlastitu labelu Soft Touch, zatim uklizavaju piano soliranja Herbertova “Suddenly”, koje je elegantno remixao Phil Parnell, samo da bi uronio u supersonične frekvencje DJ Kozeove trake “Bodenweich” i psihodeličnu slobodnu traku Cobbelstone Jazza.

alt

 
Troxler je ovime načinio svojevrsnu mapu svoga glazbenog razvoja, koliko god pomaknut i neuobičajen on bio, navigirajući nas prvo kroz berlinske godine zatim prve okuse Europe i zatim udomaćenje u liberalnim zvucima Wolfgang Haffnerova “Meodia Del Viento”, koju su remixali Ricaro Villalobos i Max Loderbauer. Svoje mjesto u mixu pronašli su i Chicago house pioniri Byron Stingily i Derrick Carter, a ugnijezdila se i traka nastala nakon zatvaranja amsterdamske meke Trouwa koji je prije glazbene prenamjene bio tiskaonica za amsterdamski dnevni list. Za posljednji pozdrav otvorila je prostoriju u kojoj su se zaposlenici tuširali kako bi prali ostatke tinte s tijela, nazvanu De Natte Cel ili Mokra Ćelija, pa je i sama traka dobila isto ime.
 
Mix će izaći 16. listopada a prednarudžbu možete bubnuti ovdje. Puni popis traka pogledajte niže. 
1. Niki Nakazawa – Should It Be
 
2. Herbert – Suddenly (Phil Parnell’s Pianissimo Play Through)
 
3. DJ Koze – Bodenweich
 
4. Cobblestone Jazz – Northern Lights 
 
5. Wolfgang Haffner – Melodia Del Viento (Ricardo Villalobos & Max Loderbauer Remix)
 
6. T&T Music Factory – De Natte Cel
 
7. Hauke Freer – XK
 
8. Butch – Soul Player
 
9. Session Victims – Stick Together 
 
10. Club Artist United – Sweet Chariot (Kerri Chandler Dramatic Dub)
 
11. Jasper St Company – Reach
 
12. K Alexi – Sex-N-R-001 
 
13. Mood II Swing ft. John Ciafone – Ohh
 
14. Derrick Carter – Dreaming Again
 
15. Byron Stingily – Why Can’t You Be Real (Danny’s 12” Version)
 
16. Vanessa McMillan – Stay With Me 
 
17. Dean Street Crew feat Sweet Pussy Pauline – The Credit Card (Original Tribe Mix)
 
18. Sun Ra And His Intergalactic Research Arkestra – Enlightenment
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2