Skip to main content
  • 4.06.2016.

Slovensko tech-house majstorstvo u Byblosu!

Na zapadu Istre zore sviću ponad glava svojih stanovnika no svakoga jutra od 1962. u Zelenoj Laguni na broju 1 sunčani jezici liznu i jedan sasvim specifičan krov.

 
Onaj koji je dom svega onog glasnog, sintetičkog i plesnog, onaj koji je nastao kako bi okupio one koji ne vide nikakav drugi način da se izraze no da tresu kosti u ritmičkim iskupljenjima podno pulta. Tako je prva diskoteka Poreča, Byblos, s desetljećima poslala koncentrične krugove oko sebe i ustoličila se ne samo kao domaći punkt već i epicentar europskog nočnog života. Kultura nisu samo mrtve reminiscencije  uljima zarobljenog života na zidovima muzeja, kultura dolazi i kao pokret i kao stav i sve ono što život čini bogatijim i ljepšim.

 
Pa stoga Byblos tvoje ljeto obogaćuje sasvim novom sezonom i oživljavanjem jedne davno zaboravljene sjajnosti koja živi na vremenskoj crti prelaska tisućljeća. New Power tako vibrira još jednom sa sufiksom Vibe i u troslojnoj nomenklaturi vraća se u novom konceptu s prva dva New Power Vibe partyja koja na kalendare sjedaju 9. i 16. srpnja. Dok će potonji uglavnom postati dom vibriranja house struna, prvi će sjesti više uz membrane tech-housea.  Neće biti gostovanja već će tvoje noći predvoditi rezident DJ-i New Power Vibe programa kako bi se svakome omogućilo da kreira svoju vlastiti omotač glazbe povezan u jednu cjelinu. Vraćamo se na nezamućeni izvor samog smisla partyja – užitak u glazbi – bez pompe gostovanja i kulta ličnosti.

 
Na prvoj inačici 9. srpnja s nama su kao rezidentski meštri parade Mike Vale, Aleksij, Dave Manali i MC Alex Donati. Ako si se kojim slučajem zapitao tko je Mike Vale to je sjajno jer upitaš li jasno svemir se složi tako da odgovor u tom trenu krene prema tebi.
 
Mikeu na putovnici stoji slovenski grb, a dani se odvijaju uz soundtrack tech-housea. Studio ili pult, nevažno je jer Vale se u oba svijeta snalazi i zavezanih očiju (znaš da ih zatvoriš kada je glazba stvarno, stvarno dobra). Još uvijek zapleten u klincezaštvo s velikim očima koje sve vide kao čudno, kako to klinci obično čine, prekapao je po očevoj kolekciji ploča. Glatki vinilni krugovi zarobili su svijest i ugodno ropstvo nastavilo se do danas. 2011. globalna sfera postaje bogatija za traku "Pretty Woman" koja je ispala s Tomcraftova Great Stuff Recordsa, Beatport je oduševljeno postavlja na vrh a u setove je ugrađuju Carl Cox, Marco Carola i Pete Tong. Kocka je bačena, brana podignuta, snježna kugla se zarolala i jedna internacionalna tech-house priča dobila je svoj intro.

 
Uskoro se glas o vještom remikseru proširio kuloarima i uslijedili su remixevi  kao što su Pleasurekraftov “Anubis” [Great Stuff], Do Santos’ “2 Coffee” [303 Lovers], Alex Kenjijev “Not That Kind of Girl” [Hotfingers] i Prok & Fitchev “Symphony” [Stealth] koji je sjeo na vrh Beatpotove house ljestvice. Simultano, dio studijskog vremena posvećen je jednako plemenitom zadatku donošenja novoga u svijet pa nastaju originalne trake za Toolroom, “Can’t Fight The Feeling” za Hotfingers, “Don’t Give A Damn” na Sanchezovom Stealth Recordsu, “All I Want” i “How’s Your Body” na Umekovom 1605, "Hard Times" na Spinnin' Recordsu.
 
SAD, Engleska, Kanada, Nizozemska, Indija, Azija… Svijet otvara vrata i uši za ono što Mike ima za dati, Space se trese pod beatom, Ibiza pleše na Mikeove stvari na Coxovim Revolution partyjima, Ultra i Mystic Garden pružaju spremno svoje pozornice, i sve to posipano šarenim konfetima rezidencije na domaćem tlu Circus kluba u Sloveniji. No ti ne moraš pod cirkuski šator da bi se zabavio, parada stiže i u Poreč, pa sakupi svoje, organiziraj se i nabaci jedan road trip do Poreča. Enjoy!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2