Skip to main content

SoundCloud će ipak brisati DJ mixeve (ali manje)

Prošloga tjedna objavili smo vijest kako je osnivač SoundClouda, Eric Wahlforss, stao na kraj brisanju DJ mixeva za korisnike koji plačaju i one koji imaju besplatne račune no čini se da je "Hop!" bio rečen prije konkretnoga skoka.

 
Naime, izgleda da još uvijek niste sasvim sigurni da ćete po povratku na SoundCloud zateći svoj mix onako kako ste ga ostavili, kako bi sugerirao SoundCloudov blog. Vaš mix bi svejedno mogao biti uklonjen ako kreator trake izričito zahtjeva njegovo micanje. 
 
Dogovor koji je SoundCloud postigao s grupama za licenciranje kao što je GEMA samo znači da će mnogo manje materijala biti uklanjano, ali mixevi će i dalje biti provučeni kroz bazu podataka za koje su vlasnici copyrighta tražili da budu blokirani na SoundCloudu. Puni tekst posta na SoundCloud blogu je kako slijedi:

 
"Bilo je podosta pitanja ovoga tjedna od zajednice u vezi kreativnosti i sadržaja na SoundCloudu. Danas, kroz nekoliko sporazuma s labelima, izdavačima i drugim partnerima, imamo mnogo manje uklanjanja raznih formi sadržaja – uključujući i DJ setove – koji se dijele na SoundCloudu. Jasno je iz našeg razgovora i dogovora s industrijom i kreativnom zajednicom kao cjelinom, da je mjesto koje omogućuje svim formama kreativnosti da žive važno, i da SoundCloud može biti to mjesto.
 
S time na umu, važno je napomenuti da će sva uklanjanja biti na zahtjev samih stvaraoca. Dok dogovori koje imamo diljem industrije značajno umanjuju mogućnost skidanja sadržaja, kao platforma koju ipak pokreću stvaraoci, poštujemo ih SVE i tako poštujemo i prava SVIH kreatora koji zahtijevaju da se njihov sadržaj ukloni.
 
Kao i uvijek, SoundCloud cilja na gradnju unikatnog ekosistema u kojem sve forme ekspresije žive i napreduju. Zajednica stvaraoca koja sakuplja i dijeli svoj rad, kao i surađuje na SoundCloudu iznimno nam je važna. Kreatori na SoundCloudu nastavljaju biti pokretačka sila u guranju kulture naprijed diljem svijeta i počašćeni smo biti mjestom koje će pomoći amplificirati milijune kreativnih glasova koji SoundCloud nazivaju domom."
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop