Skip to main content
  • Deadmau5
  • 28.11.2012.

Spalite svu elektronsku mjuzu, baš me briga!

Joel Zimmerman aka Deadmau5 ne prestaje sa ‘šokantnim’ izjavama. Počinjemo se pitati gradi li on svoj karijeru na PR-u ili na muzici, ali kako bilo da bilo, čini se kako mu uspjeva u oboje.

Piše: 

Naslovna foto

Deadmau5

Govoreći na FutureSound conferenceu San Francisku o standardnim temama kao što su EDM, na pitanje Billa Werdea, urednika Billboarda, o tome smatra li se on svojevrsnim zaštitnikom EDM-a, odgovorio da što se njega tiče svu se elektronsku glazbu može spaliti, njega nije briga.Na kraju dana, scena ne evoluira. Scene su scene. One su ili tamo ili nisu.‘, pojašnjava mišoglavi producent i DJ.

alt

Nedavno je imao i svojevrsnu prepirku s DJ Sneakom koji je cijeli uspon EDM-a popljuvao kao i mnogi oldschool DJ-i, što je Dedmau5u diglo živce. ‘Govorimo o nekom liku koji se odlučio pojaviti nakon 20 godina i rekao ‘je..š ovo, ovo nije house glazba’. Ne možemo to povlačiti i dan danas, kad se puno promijenilo. Stari, jel ti ideš do rijeke i pereš svoje veš na kamenu, pa se ljutiš na mene što koristim veš mašinu?‘, pita se Zimmerman.

Na pitanje kako vidi EDM danas, Joel odgovara kako on vidi EDM kao vrlo zdravu industriju. ‘Minimalno posla, za maksimum profita, zar ne?‘, pita Joel.
{youtube}h7ArUgxtlJs{/youtube}

I donekle se slažemo s potonjom tvrdnjom. Za one koji ne mare oko toga hoće li se njihova muzika puštati i 20 godina od danas, i briga ih za mišljenje njihovih kolega, a imaju iole smisla za produkciju i muziku, zašto ne zaraditi lake novce, koji se u ovom modernom svijetu i popularnosti tzv. EDM glazbe stvarno mogu lako zaraditi? Malo je još onih koji misle na svoju reputaciju, i bore se za underground, ako nemaju što za jesti, a takvih ima mnogo.

I na kraju, Deadmau5 se odlično razumije u cijeli showbizz, tabloid svijet, te tako svojim izjavama stalno ostaje zastupljen u medijima. A čini se kako dosta ljudi voli i njegovu produkciju. Cijeli intervju s Deadmau5 pogledajte na linku 1 i linku 2.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2