Skip to main content
  • Image
  • 29.01.2009.

Splitski karneval 2009

Krnjeval u Splitu, osim glavnih događanja, dječjeg i "velikog" karnevala 23. i 24. veljače, ove godine imat će i popratni program, kojim će se nastojati Splićane animirati za sudjelovanje u maškarama. Tako nam govori predsjednik udruge "Kam – hram" Željko Hajsok, kojoj je TZ grada dao organizaciju ovogodišnjih maškara na natječaju raspisanom još 2007. godine, piše portal www.radiodalmacija.hr .

Piše: 

Naslovna foto

Image

Hajsok kaže da udruga suorganizira karneval u Zadru već pet godina zaredom, pa je vjerojatno to, između ostalog, i bilo presudno da se upuste u splitski krnjeval, koji su ovako zamislili: Hajsok dodaje da je pronašao podatak da je najmasovniji splitski karneval bio 1928. godine, kada je u njemu sudjelovalo 20 tisuća ljudi.

Fotogalerija – Splitski Karneval 2008

Njihove ambicije zadovoljile bi se ako ove godine okupe barem isti broj maškaranih Splićana. O krnji, kojeg će se spaliti za sve loše u protekloj godini, Hajsok puno ne priča, tek je dao naslutiti da će se narugati nečemu što je povezano s oblikovanjem javnog mijenja:

Fotogalerija – Splitski Karneval 2007

Splićani će u karnevalu sudjelovati i preko odgovora na pitanje kakva je njihova vizija karnevala, što će se pretočiti u priču, a sve frustracije i loše što ih muči, moći će napisati na papiriće zavezane na konop pod motom "Grop na konop", a koji će biti spaljeni zajedno s krnjom. Program dječjeg karnevala počinje u ponedjeljak 23. veljače, okupljanjem ispred splitskog HNK u 11 sati i dolaskom ili na Prokurative ili na Pjacu:  I da ponovimo, organizatori ovogodišnjeg krnjevala, od 1. veljače pozivaju Splićane da u svojevrsnim radionicama uz njihovu pomoć izrade svoje maske i kostime i zabave se na pokladni utorak.

Fotogalerija – Splitski Karneval 2006

{snippet 1}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk