Skip to main content

Što su veliki rekli nakon nestanka Space-a?

Premotaj film sada. 1989. je, mladi tip imena Pepe Rosello stavlja svoj potpis na vlasničke papire onoga što je nazvao Space, niti ne sluteći koliki utisak će ovo mjesto ostaviti na toliko života.

 
Prije dvije godine Space je proslavio četvrt stoljeća na planetu u službi glazbe. U pravo vrijeme, na pravom mjestu za rađanje jednog kulturnog pokreta postao je lansirna platforma golemih karijera ekipe kao što su Sasha, Steve Laweler i Carl Cox koji se ovoga ljeta ujedno pozdravio od svoje 15-godišnje rezidencije i klub sam je spremljen u nabore povijesnih knjiga. Pa su veliki sjeli ne bi li nabacili nekoliko redaka i podijelili što je za njih značilo ovo mjesto usred ibiškog pijeska kroz godine.

 
Anja Schneider:
 
"Nikada više neće postojati klub kao Space. Mnoge sam noći uživala svirajući i partijajući tamo, a vibra i energija je uvijek bila nešto vrlo posebno. Golemi respekt i hvala svima uključenima."

 
Erick Morillo:
 
"Space Ibiza će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Vrlo sam sretan da sam bio dio povijesti Spacea Ibiza preko dvadeset godina svirao na nekoliko otvaranja, obljetnica i partyja zatvaranja od ranih 90-ih. Toliko dragih sjećanja imam iz ovih ranih dana kao i nedavnih kada sam posljednji puta svirao na partyju otvaranja i posljednji puta uz Carla Coxa na njegovom Music is Revolution partyju. I tko bi ikada mogao zaboraviti zatvaranje Spacea nakon 9/11 kada sam pustio "New York New York" Franka Sinatre i kada je čitav klub zaplakao, svi su se zagrlili neki su počeli mahati zastavama. To je bilo apsolutno nezaboravno iskustvo i jedno od mnogih nezaboravnih sjećanja iz Spacea Ibiza. Space – tvoja vrata će se zatvoriti, ali će sjećanja trajati čitav život. Hvala ti za sva sjajne uspomene kroz godine."

 
Markus Schultz:
 
"Space Ibiza  je bio jedna od najvećih institucija u povijesti naše scene, od Dj kabine od clubbera na flooru i od main rooma do terase. Bila je čast imati vrlo malu ulogu u njegovoj povijesti. nikada više neće biti moguće replicirati dušu unutar ovih zidova bilo gdje drugdje i zaista će nedostajati."

 
Loco Dice:
 
"Blagoslovljen sam što sam imao iskustvo toga da mogu svirati na staroj Space terasi na Ibizi još u starim danima. Space je zapravo mjesto s kojeg Loco dolazi. 1999. popeo sam se na krov kluba kako bi skinuo Space znak i tada mi je ime bilo samo Dice. Prijatelji dolje su se derali "Dice! Dice!" a osiguranje  je urlalo "Loco! Loco!" Na kraju znak je ostao gore, ali Loco Dice je sišao dolje."

sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop