Skip to main content
  • 20.03.2013.

Sve što niste znali o Crosstown Rebelsu

Jedna od najutjecajnijih izdavačkih kuća iz Londona ove godine slavi 10 godina od osnivanja. Pozadina priče o etiketi Crosstown Rebels otišla je beskonačno daleko.

Piše: 


Ovo nije samo izdavačka kuća, već grupa glazbenih profesionalaca koja se širi i raste, te svakim danom obuhvaća sve veći broj ljudi na sceni. Tu su brojne produkcije, TV serije, partiji ili festivali, a filozofija koja prati label je oslobađanje duha.
{youtube}FAemhhJJqHg{/youtube}

Povodom 10. rođendana osmišljena je velika svjetska turneja na pet kontinenata i u 18 zemalja koja je započela početkom godine u Portoriku, a završava 8. svibnja u Meksiku. Nažalost Hrvatska nije na popisu, ali tješi nas da smo ove momke već imali prilike slušati prije 2 godine u Sirupu te tijekom brojnih ljetnih festivala.

Na turneji svira čak 25 umjetnika poput Damian Lazarusa (osnivač), Clive Henrya, Carl Craiga, Art Departmenta, Craig Richardsa, Heidi, Jamie Jonesa, Macea Plexa, Maya Jane Coles, Pier Buccia, Roskae, Shaun Reevsa, Tige i drugih. Tijekom "toura" publici se predstavlja rođendansko CD izdanje Rebel Rave 3 kompilacije. Prva dva diska donose najbolje produkcije iz 2012.g., a treći disk je mix on "wunderkida" Subb-an koji je izrastao iz Rebelovog kampa.
{youtube}ZcKv6EYGVkU{/youtube}

CTL je 2003.g. osnovao Damian Lazarus koji je u startu uložio mnogo energije, entuzijazma, ideja i osjećaja za humor te napravio priču u kojoj je ujedinio producente iz cijelog svijeta. Kruna je zasigurno bila 2011.g. kada ih je Resident Advisor proglasio etiketom broj 1.

Svjetske underground chart liste konstantno su pune izdanja iz kataloga Crosstowna. Neke od nezaboravnih traka su remix Mathew Jonsona za Hiems "She`s The One", zatim "Speechless" od Mish Masha, pa himna iz Miamia "Summertime" koja je lansirala karijeru Jamie Jonesa, onda "Love Never Sleeps" od Seth Troxlera, "Without You" koju potpisuju Art Department. Velšanin Jamie Jones je na ovoj etiketi izdao oba studijska albuma i postao jedan od najtraženijih DJa u svijetu. Prve albume su također izdali Pier Bucci, Maceo Plex, Art Department, Deniz Kurtel u 2011.g. Možda niste čuli za iransko-kanadsku kombinaciju Amirali ili južno-američku Fur Coat koji su iznjedrili iz ove kuće.
{youtube}TQo7Fk2zjus{/youtube}

U 2013.g. novi talenti kojima se smiješi uspjeh su Subb-an, Ali Love, te nova DJ-ica, producentica i vokal Francesca Lombardo.

Rebel Rave TV je pokrenuta 2009.g. u suradnji sa producentom filmova Davidom Terranovom. Tada su osmišljeni Rebel Rave serijali koji su dokumentirali sve sa turneja po Americi i Europi. Damian Lazarus je 2012.g. osmislio festival Day Zero koji se održao na dan "smaka svijeta" po Mayanskom kalendaru, točnije 21.12.2012.g. u Meksiku.
{youtube}G-lEpK20Jfc{/youtube}

Što reći, Damianu Lazarusu skidamo kapu na ovakvom radu za elektronsku scenu te želimo njemu i etiketi dug vijek.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2