Skip to main content
  • 21.04.2016.

System Divine u setovima Carla Coxa

Sustav je koherentno sklopljen skup elemenata koji, koliko god disparatno različiti na prvu, savršeno funkcioniraju u kakofoniji veće strukture.

 
Tako je i jedan riječki David preuzeo ime ove strukturirane mašinerije i, pod aliasom System Divine, David Rončević za pultom i u studiju djeluje već 14 godina.
 
Ponekad si zamišljeni klinac s punom glavom nota. Slušaš Bowiea po kojem si dobio ime i slijediš ga traku za traku s velikima poput Queena, Depeche Modea, Sandra Curcia, Deep Disha, Carla Coxa, starim mixevima Paul Van Dyka, Amora & Dariana… I onda odrasteš, sjedneš u tinejđerštvo i kreneš loviti san. Ono što loviš nakon nekog vremena ima tendenciju usporiti da bi ga uporni mogli stići i priča počinje.
 
2004. je u džep spremio nagradu Croatian Rookie DJ natjecanja, zatim rasturio Silent DJ contest 2006. da bi ga 2014. boljeg, mudrijeg i iskusnijeg lansirala na bijeli pijesak Ibiških plaža kao predstavnika boja hrvatskog elektroničkog srca na burn Residencyju.

 
Ime se našlo upisano i na lineupima klupskih zvijeri poput Privilegea, Sankeysa, Cafe Mamba, Sandsa, a slušale su ga i uši Amsterdam Dance Eventa na eventu Hernan Cattaneo & Nick Warren night, kao i oni uštimani na frekvencije Ibiza Sonic Radia.
 
U njegovu kutu u odobrenje glavom kimaju Carl Cox, Laurent Garnier, John Digweed, Omid 16B, Pete Tong, Nick Warren, Slam i Paco Osuna, ali posebnu povezanost s našim Bowijevim imenjakom ima baš neobični astronaut elektronike Moby. Već na remixu svojih stvari s albuma "Destroyed" iz 2011. uvrstio je i onaj koji je momak s božanstvima na ti načinio od njegove trake "The Low Hum". Ovoga puta ono nisko i mumljajuće postaje sve ono što se penje u visine s remixom druge trake, "Everything That Rises".
 
No čini se da je i Carl, s kojim su mu se putevi prekrižili već nekoliko puta, od dječačkih sanjarenja, preko boot campa na Ibizi, gdje ga je gospodin Cox odabrao kao osobnog favorita, sve veći fan domaće glazbene estetike koja spava u Davidu. Stoga donosimo dvije najnovije vijesti. Cox je u posljednje vrijeme dva puta u set uvrstio rad System Divinea, nedavno na Ultra Music Festivalu Miami gdje se u set zapetljala traka System Divine & Gforty – Gensebka na koju skokni niže. Uživaj u čitavom setu ili klizni direktno na Davidovih nekoliko minuta na vremenski punkt 18.20.

 
Druga traka probudila je stopala Awakeningsa u prijestolnici glazbe, Amsterdamu, gdje je veliki rasplesani nasmijani poglavica techno krda Cox pustio traku Yekenelay, koju je Divine producirao također s Gfortyjem. Stisni play na Mixcloud linku, a spomenutu traku možeš pronaći na 1:44:30.

Eto tako zvuči kada riječki momak igra s velikim igračima. Trud, upornost, kvaliteta i prstohvat sreće posipan autentičnošću naposljetku sve postave tamo gdje treba biti. A kako će eventualno svatko naći svoje krdo čini se da je Davidu mjesto među ekipom svjetskog kalibra. Nastavi pratiti putanju i dalje i baci oko koji puta na Davidov page. Tko zna kakva lijepa iznenađenja još čekaju kada se David igra s Golijatima.
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2