Skip to main content
  • 18.03.2017.

Terry Francis bira 10 traka koje su rodile londonski tech-house!

Od početaka do prvog punokrvnog albuma za gospodina Francisa put je vodio kroz 30 godina klubova, noći i plesa. 20 godina nakon prve nagrade stiglo je vrijeme za prvi album "Together", izdan 10. ožujka s Hallucienda labela.

Piše: 

 
U pozadini stvaranja sedmotračnog LP-a odvijali su se počeci rezidencije u legendarnom Stems klubu, rađanje Wiggle večeri s Nathanom Colesom koja prerasta u najpoznatiji stup londonskog tech-housea, čiji protooblici se formiraju sredinom 90-ih, otvaranje na prvoj noći fabrica 1999., nastupi u najznačajnijim globalnim punktovima…

 
"Together" LP nakon svega stiže kao zajedništvo četiri trake s dva prethodna EP-ja, "Freedom" iz 2003. i "Change" iz 2005. koje su obje kao 12" izašle na Christopher Milovom Hallucination Limitedu  i tri trake snimljene tijekom perioda kada su Francis i Ricardo Alfonso producirali "Change".

Kako zvuči? Kao "zvuk kinematografskih, Detroitom inspiriranih zvučnih pejzaža povrh teškim basom i houseom pogonjenog ritma". A baš na poleđini nalazi se Terryjev vlastiti odabir za 10 najboljih traka žanra u čijem stvaranju je tako obilno sudjelovao. Pa kada ti netko tko 17 godina drži rezidenciju londonskog Fabrica priča, sjedneš (udariš play) i slušaš. Top desetka ide kako slijedi:

 
Street Side Boyz – 'I Wanna Be With You' (Master C&J mix)
{youtube}WndhxBzEGr4{/youtube}
 
No Smoke – 'Koro Koro'
{youtube}kraJlZahwCI{/youtube}
 
Callisto – 'Get House'
{youtube}Q3AMJHC2X6k{/youtube}
 
E-Dancer – 'World Of Deep' 
{youtube}_mL2FT7_i98{/youtube}
 
Klik Klak – 'Saxclubbing'
{youtube}pAwWzgUbLag{/youtube}
 
LFO vs. FUSE – 'Loop' (FUSE mix)
{youtube}eLOVrn9PP40{/youtube}
 
Three Generations – 'Get It Off'
{youtube}WqAhEv5V5Sw{/youtube}
 
Virgo – 'In A Vision'
{youtube}eeAncRZ8BW8{/youtube}
 
Chris Korda – 'Save The Planet Kill Yourself'
{youtube}Ft_N-skpXRs{/youtube} 
 
The Suburban Knight – 'The Art Of Stalking'
{youtube}DenbAKSL3Sg{/youtube}
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk