Skip to main content
  • alt
  • 23.05.2015.

Tiga vodi novi live show na turneju Europom

Osnivač Turbo Recordingsa potvrdio je devet datuma turneje i izbacio teaser novog live showa koji će rasplesati europska stopala.

 
Sama turneja započet će u gradu techna na Berlin Festivalu 29. svibnja i završtiti 20. kolovoza u Pukklelpopu u Belgiji.
 
Za live show su uposlene ruke i talenti kreativne ekipe sa scene pa su se između ostalih ovdje zatekli i La Studio Stuarta Pricea, vizualnim dijelom showa upravlja kolektiv Pfadfinderai koji je već poznat po svom radu s Modeselektorom i Moderatom i Helmi, koji je s Tigom radio već na videu za megahit “Bugatti”, a na pozornici će mu se pridružiti i Jori Hulkkonen.

alt

 
Uz već dobro poznate stvari koje tresu kostur poput “You Gonna Want Me”, “Sunglasses At Night” i “Pleasure From The Bass” predstavit će i novi, još neobjavljeni, materijal nastao u suradnji s Hudson Mohawke, Matthewom Dearom, Boys Noizeom i Martinom Buttrichem.
 
Tiga je poznat po svojim nebičnim izjavama koje je više manje u potpunosti briga za uobičajene PR konvencije pa je i ovoga puta u sebi karakterističnom duhu napomenuo:
 
“Od kada pamtim  – a to je oduvijek – sam DJ. Ali to jednostavno više nije dovoljno. Nastupao sam za tisuće, ali jesam li ikada zaista zadržao nečiji pogled dok sam im pjevao direktno u oči? Što leži izvan ovog vulgarnog, slušalicama nalik, zatvora? Mogu li dirnuti srca milijuna bez da se prije suočim sam sa sobom? Hoću li ikada zaista posjedovati vlastito ludilo?
 
Ovo ljeto, zgrabite sjedalo u prvom redu dok će ova pitanja postajati odgovori. Pridružite mi se na devet odabranih festivala europskog ljeta dok prihvaćam svu okrhnutu slavu savršene prošlosti i istražujem budućnost preneograničenu da se ne bi podijelila sa svima. Vrijeme mi sada ništa ne znači. Ne postoje mediji. Ne postoje mase. Postojimo samo ti, ja, moj glas, moji pokreti i vrhovna ljubav.”
 
{youtube}u-aWMVY5PXs{/youtube}
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2