Skip to main content
  • bassnectar
  • 19.02.2013.

Tko je najprodavaniji DJ u Americi?

Kad bismo pogađali prema Forbesovoj listi DJ-a koji najviše zarađuju onda bi vjerojatno pomislili da ulaznice za svoje nastupe najbrže i najviše prodaje Tiesto, Skrillex, Swedish House Mafia, David Guetta ili možda Steve Aoki, ali nije točno.

Naslovna foto

bassnectar

Vjerovali ili ne, na nedavno objavljenoj listi sjevernoameričkih najtraženijih bendova i izvođača publikacije Pollstar, koju su sastavili promotori, organizatori i glazbeni menadžeri, od elektronskih glazbenika najprodavanije su ulaznice za Bassnectara.
{youtube}TCXB2A7lYjk{/youtube}

Bassnectar je glazbenik iz Kalifornije, najpoznatiji upravo po svojim live nastupima i light instalacijama i utjecajima raznih drugih bendova poput Metallice, Nirvane, Megadetha na njegov elektronski bass izričaj. Diplo kaže da je Bassnectar na turneji već pet godina i ne jenjava potražnja za ulaznicama za njegove nastupe. Zaradi oko 200 000 dolara po gradu, s prosječnom cijenom ulaznice od 40,26 dolara po osobi, a pravi nevjerovatan show. Tko bi rekao da je pretekao Tiesta.
{youtube}rbPsEmJuu6k{/youtube}

No kad se uzme cijela sjeverna Amerika, Bassnectar se nalazi u top 20 najprodavanijih izvođača isključivo gledanih prema parametru nastupa i turneja, ne i prodaji izdanja. Na listi je u društvu zvijezda kao što su Justin Bieber, Bruce Springsteen, Neil Young, Leonard Cohen i drugi, dosad je od 2007. održao 452 koncerta i već u prvoj polovici godine zaradio preko 3,5 milijuna dolara i ne namjerava uskoro stati.

Cijelu listu Pollstar najtraženijih glazbenika tj. njihovih live nastupa provjerite ovdje.
{youtube}k1A7mE_3OpM{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop