Skip to main content
  • 25.07.2006.

TrianguliZona i Sunao Inami na ljetnoj turneji

Domaći eksperimentalni sastav TrianguliZona, projekt je audio-vizualne ekspresije temeljene na minimalizmu i ponavljanju uz minimalne progresije u izrazu. Čine ga domaći jazz glazbenici Ivan Kapec i Andrej Jakuš, potpomognuti Vladimirom Končarom na video instalacijama, koji su ovog proljeća nastupili na No Jazz Festivalu u KSET-u

Piše: 

Ovog ljeta projekt ugošćuje uglednog "laptop artista" Sunao Inamia iz Japana na ljetnoj turneji koja će se održati u pet hrvatskih gradova. Koncerti sastava TrianguliZona i Sunao Inamia odrzat će se u Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Zagrebu i Varaždinu. Uz to organizirano je i snimanje jednog recording sessiona u studiju RoccoiPartner. Gostovanje Sunao Inamija sastavu dodaje novu dimenziju koja će donijeti čvrstoću i groove, ali i efekte koje će ovaj japanac proizvoditi neobičnim zvukovima s računala. Kako sami najavljuju, zvuk će biti žešći i konkretniji nego do sada, a najavljuju i zajednički single (nadamo se prije početka turneje, kao najavu) u kojem će se moći i poslušati kako to zvuči.

Da ne bi bilo zabune, iako temelje TrianguliZone čine jazz glazbenici, ovaj eksperimentalni projekt u velikoj mjeri naginje prema klupskoj glazbi, a taj dojam će sigurno dodatno pojačati i Sunao svojom izvedbom na računalu. Do izdavanja najavljenog singla, predodžbu o tome kako zvuče TrianguliZona možete dobiti na njihovoj web stranici https://www.triangulizona.com/, a o Sunamiju se nešto informacija može pronaći uz malo kopanja po stranici https://www.cavestudio.com/. Turneju ovih eksperimentalnih glazbenika je podržalo i Ministarstvo Kulture.

2006 TrianguliZona & Sunao Inami Summer Tour:
19.08. Rijeka, MMC Palach, 21:30h
20.08. Petrčane, Zadar, Pinija Club, 22:00h
22.08. Dubrovnik, Lazareti, Karantena Club, 22:00h
24.08. Zagreb, Museum of Arts & Crafts, 21:00h
26.08. Varaždin, Špancir fest, 22:00h

 

Izvor: www.muzika.hr  

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk