Skip to main content
  • poppers
  • 26.01.2016.

UK zabranjuje prodaju još jedne lake psihoaktivne droge!

Gay zajednice, za koje se smatra da su kao grupa brojčano najveći potrošači ovog kemijskog seksualnog pomagala, žustro se protive zakonu.

Piše: 

Naslovna foto

poppers
 
Britanski Dom komuna (The House of Commons) prihvatio je prijedlog dopune zakona o psihoaktivnim supstancama nazvan "Psychoactive Substances Bill" u kojem, između ostalog, stoji kako je poppers stimulans koji ne smije biti dostupan u maloprodaji. Inače, poppers je žargonski termin za alkil nitrite koji se u obliku inhalacije unose u organizam, često prilikom pripreme za seks. Smatra se neizostavnim dijelom disko scene 70-ih i 80-ih te rave kulture devedesetih. Sintetizirao ga je Antoine Jérôme Balard 1844. u svrhu liječenja angine te se i danas koristi kao antidot za trovanje cijanidom. U kategoriju droga upisan je 1960. kada ga je popularizirala gay zajednica, uvidjevši da im opušta mišiće i psihu, povećava seksualnu želju te pojačava orgazam.
 
 
"Redovno koristim poppers i to ne krijem. Kao takvog, nova me legislacija izravno pogađa i uznemiruje me saznanje da se taj proizvod uskoro možda ukloni s tržišta. Iskreno, mnogi gay muškarci će zbog ovoga patiti.", izjavio je torijevac, Crispin Blunt.
 
Laburist, Andrew Gwynne, zabrinut je da će korisnici ove supstance nakon zabrane posegnuti za težim drogama. Usprkos brojnim protivljenjima, odlučeno je kako novi zakon stupa na snagu 1. travnja, a tamošnjim korisnicima ostaje se samo nadati da se radi o prvoaprilskoj šali ili tome da će, nakon stupanja zakona na snagu, poppers biti maknut s popisa zabranjenih supstanci. Uskoro ćemo saznati hoće li Velika Britanija dijeliti sudbinu Kanade i SAD-a u kojima poppers ostaje zabranjen ili će, pak, pratiti scenarij Francuske gdje je isti bio zabranjen tek privremeno.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2