Skip to main content
  • 6.09.2016.

Ultra Europe postaje Zagrepčanka?

Tvoja lijepa zemlja je u posljednjem desetljeću postala stalni gost globalnih partyjanerskih jezika sve većom ergelom festivala zataknutom u svoju party ponudu.

 
Od zemlje za obiteljski odmor na nekoj mirnoj plaži, uz pokoju večericu u restoranu na obali, postala je hodočasničko središte mlađeg profila posjetitelja iz svih zakutaka svijeta i na nekoliko mjeseci ulicama velikih gradova odzvanja kakofonija svjetskih jezika.
 
Dolazak Ultre Europe u Split svakako je bio veliki doprinos i značajna figura na party horizontu. Brojevi ne lažu i činjenica je da je Ultra Europe ubacila novu svježu krv i novi elan u priljev kapitala na scenu. Vrijednost interesa internacionalne publike i medija koji će popratiti evente elektroničke glazbe je svakako nezanemariva. Posljednje dvije godine čuju se sve glasnija šuškanja da bi Ultra mogla napustiti Split, ali čini se da je priča dobila nastavak.

 
Umjesto odlaska sada se govori o proširenju i diseminaciji plesa, gdje će pogled na splitsku pučinu biti zamijenjen onime na panorame Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić je prije nekoliko dana, 31. kolovoza, tako u svom rasporedu kojim posramljuje Japance, pronašao vremena da se uputi u palaču Dverce na Katarinininom trgu ne bi li sjeo s direktorom Ultra Europe festivala Nikolom Bušljetom, Martinom Bienenfeld, direktoricom Turističke zajednice grada Zagreba i Ivicom Lovrićem, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

 
Cilj je bio uzeti ideju o Ultri Europe i proširiti je i na Zimski glazbeni tjedan u Zagrebu tj Zimsku Ultru koja bi se održala u Zagrebu. Službene podatke o zaključcima okupljanja još nemamo no čini se kako bi zagrebački Advent mogao dobiti i plesnu konkurenciju, pa ćemo ljeti plesati u Splitu, a u hladnijem dijelu godine u snijegom zatrpanom Zagrebu. Ostanite uštekani u digitalno za više informacija u mjesecima koji dolaze.
 
Izvor: ZAGREB:Info
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2