Skip to main content
  • alt
  • 13.12.2014.

Uzlet dalmatinske scene

Na početku proboja elektronike na naša područja čisti entuzijazam zbog nečeg novog neprestano je punio masivne klubove.

 
No kako je vrijeme odmicalo scena se fragmentirala i slušatelji su se podijelili prema osobnim preferencama. Ovakva stratifikacija učinila je instituciju golemog klubskog prostora, u kojemu pod jednim krovom blaženo rezidiraju svi smjerovi, neodrživom i format manjeg kluba kapaciteta oko dvjestotinjak duša pokazao se kao najpogodnija opcija.
 
Elektronička bura je na neko vrijeme utihnula i drago nam je da je potvrdila činjenicu da zatišja obično znače da se pod površinom spremaju nove oluje. Posljednjih pet godina injektiralo je novi svježi život u scenu koja je počela otvarati oči nakon zimskog sna.

alt

 
Posebno smo sretni novim elanom koji se prelio scenom na području Dalmacije gdje se kružok klubova i institucija posvećenih klubskoj glazbi neprestano širi i čija vrijedne dame i gospoda iza zastora ulažu velike napore kako bi svojim slušateljima pružili najveća svjetska gostovanja.
 
Festivali koji se tijekom čitave ljetne sezone razasipaju fantastičnim skrivenim kutevima oko Jadrana poslali su jeku kroz scenu čitave Hrvatske. Jedna mala zemalja u posljednjem desetljeću počela si je graditi ime s događanjima poput  Bačvice Beach, Moondance, Ultra, FOR festival, The Garden, Suncebeat, Stop Making Sense… a i zimska sezona iz godine u godinu bilježi eksponencijalni rast broja posjetitelja.

alt

 
Jesen nije uspavala scenu samo se ona s otvorenih prostranstava preselila pod krovove značajnih klubova. Tako ove jeseni u Splitu možete uživati u partijima koje vam bacaju Jungla, Kameleon, Adventilacija na Rivi, ali i Judino Drvo koje 20. prosinca dovodi Felvera, Jogardea i Iliju Rudmana.
 
Sinjski Picadilly ne zaostaje, Iza njegovih pulteva mogli smo naći Peru Full House, Miss Sunshine i Petra Dundova a 26. prosinca nam stiže i Kristina Lalić. Aurora je također odlučila probuditi partijanere iz hibernacije i 26. prosinca dovodi Billyja Nastyja.
 
Technotica ekipa, makarani Jolly Joke  i Galinac Galinac u Jungli su proslavili rođendansku feštu a novi partiji očekuju nas u Pločama i Baščinskim jezerima. Galinac će 20. prosinca pirediti veliki plesni B-day u planinama Brela gdje je rasporostrt šator kao dom svim sadašnjim i budućim eventima.

alt

 
Caffe bar Mangan suvereno drži Šibensku scenu, a od festivala temeperaturu podiže NOX 27.12. uz Gilbert Martinia, dok u Zadru ritam određuje Q bar. U Vodicama, Opium najavljuje nezaboravan novogodišnji doček uz Martina Landskoga. Dubrovčani po svoju dozu elektronike odlaze u Revelin i na Bitchblack partije u Lazarete, dok se na Braču i Hvaru održavaju nešto ekskluzivniji partiji samo za probrana lica sa scene. 
Mjesta na kojima se okupljaju ljubitelji elektronike dakle ima i uopće ne sumnjamo da će kroz narednih nekoliko godina kvalitetni autori i promotori podići još neka glazbena zdanja. Do tada s našim dosadašnjim lokacijama na pozitivnom valu jašemo dalje u neke nove sezone i nove avanture.
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2