Skip to main content
  • alt
  • 23.12.2013.

Velik uspjeh PlayOnea

Ono što se zadnjih dana događa producentskom dvojcu PlayOne, odnosno Darku Juranoviću D’Knocku i DJ Fresh Jayu, kojima se ovaj put pridružio i producent Zvonimir Dusper Dus, velika je stvar u njihovoj dugogodišnjoj karijeri. Još prošle godine ovi su eminentni hrvatski producenti, koji uspješno grade i inozemnu karijeru, najavljivali suradnju na svjetskom humanitarnom projektu za zbrinjavanje beskućnika “We Can Heal”, što se ove godine i ostvarilo.

 
Njihova dugogodišnja suradnica, house diva Barbara Tucker, kao jedna od inicijatorica cijelog projekta, okupila je velik broj svjetskih vokalista i top remiksera, među kojima je i PlayOne dobio svoju šansu.Tako je prošli tjedan konačno osvanulo prvo izdanje singla “We Can Heal” čiju je jednu od verzija producirao upravo PlayOne. Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom je činjenica da se na istom izdanju nalaze i verzije legendi klupske glazbe – Frankieja Knucklesa i DJ Spena. Frankie Knuckles, inače poznat po tituli “The Godfather of House Music“, jedan je od najvećih svjetskih DJ-eva, producenata i remiksera, koji je odigrao važnu ulogu u razvoju i popularizaciji house glazbe 80-ih i 90-ih,  a 2005. je primljen u Dance Music Hall of Fame.
{youtube}zjPyV5z2bko{/youtube}
 
Na sljedećem izdanju singla za Winter Music Conference 2014. u Miamiju, naći će se i  verzije koje potpisuju također legendarni David Morales, David Harness, Davide Fiorese & Sisco itd., a PlayOne će imati čast sa spomenutim ljudima i nastupati. Singl “We Can Heal ” trenutno niže uspjehe na svjetskim house top listama, a od 23. prosinca počinje svjetska distribucija.
{youtube}9HgJs_5rU7s{/youtube}
 
Dugogodišnja suradnja PlayOnea s Barbarom višestruko se isplatila, budući da ih je uvela u kremu njujorške glazbene scene, gdje je nastala izvorna house glazba, kao i temelji današnje klupske scene. Time je PlayOne dobio mogućnost produciranja i remiksiranja za službeni label DJ Spena, Quantize Recordings, te ostale jake house labelove, producente i izvođače koji su uključeni u projekt “We Can Heal”. Uz sve to, PlayOneova regionalna turneja je u tijeku, sve do ožujka, kada se DJ Fresh Jay vraća u Las Vegas, kako bi finalizirao otvaranje njihove nove firme za produkciju i DJ booking. „Sretni smo jer smo uložili puno truda i rada da se spomenuti projekti pokrenu”, izjavio je D’Knock.
{youtube}f5AVFISG-KQ{/youtube}
 
PlayOne također planira uskoro izbaciti i svoj novi samostalni singl te video spot u produkciji “Studija 25”, njihovih poslovnih partnera na koncertnoj turneji. Za regionalnu distrubuciju PlayOnea zadužen je Hit Records, publishing za cijeli svijet podržava IDM music, izvršnu produkciju Liveinthemix music i Svijet Produkcije, koncertnu djelatnost Liveinthemix management i kompanija Music Box, dok se za vanjsku diskografiju brine Bstar Music.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2