Skip to main content
  • 6.01.2017.

Vlasnici nezadovoljni strožim uvjetima pod kojima se otvara fabric

Suosnivač fabrica i direktor kluba Cameron Leslie otkrio je za BBC Newsbeat da nije potpuno sretan zbog okolnosti koje su prethodile izdavanju dozvole za ponovno otvaranje londonskog kluba.

Piše: 


Faringtonški noćni klub ponovno otvara upravo večeras, 6. siječnja i to nakon zatvaranja u rujnu zbog smrti dvoje tinejdžera. Licencu su izgubili nakon što je komisija za dozvole ustvrdila da u klubu postoji "kultura uživanja u drogama". Leslie kaže da ne osjeća nikakav užitak ili olakšanje ponovnim otvaranjem kluba budući da su im najavljene strože mjere sigurnosti. Primjena novog sustava skeniranja osobnih iskaznica na ulazu u klub, stroža pretraga na ulazu i unutar kluba, poboljšana rasvjeta i manje fizičke promjene interijera, razlozi su zbog kojih Leslie govori da ne može predvidjeti kako će utjecati na slobodu i navike koje imaju posjetitelji partija.

Za BBC Newsbeat je istaknuo: "Očito je da smo oduševljeni s ponovnim otvaranjem, ali ne vjerujem da ćemo u ovom razdoblju imati dobrih uspomena. Vjerovali smo međusobno da bi se klub mogao ponovno otvoriti, ali bilo je i momenata kada smo bili jako zabrinuti. Bilo bi pogrešno kazati drukčije".

Novi stroži režim uključuje i zabranu ulaska i boravka u klubu osobama mlađima od 19 godina i to u vremenu od petka od 20h do ponedjeljka u 8 ujutro, a svako tko posjeduje ili pokuša kupiti drogu u fabricu dobit će doživotnu zabranu ulaska u klub. Policijski načelnik Nick Davis je istaknuo kako će policija obići fabric večeras za vrijeme otvaranja, ali kontrola neće biti ništa drukčija od one klasične koju su imali tijekom dugogodišnjeg rada. Policija Islingtona se nada da će s ovim mjerama fabric biti primjer, ne samo u Londonu, već i šire te vjeruju da će nova stroža pravila donijeti bolju zaštitu mladima.
{youtube}Mf2TZSqraFM{/youtube}

Vikend otvaranja nastavlja se i sutra kada sviraju Craig Richards, Terry Francis, Seth Troxler, Ben Sims i Anthony Parasole.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop