Skip to main content
  • swm

Zašto Skrillex, Guetta ili Deadmau5 ne nastupaju u Detroitu

Skrillex, David Guetta, Swedish House Mafia, Deadmau5, Kaskade, Avicii, Tiësto samo su dio liste izvođača koji NEĆE nastupiti na Movement Electronic Music Festivalu u Detroitu.

Piše: 

Naslovna foto

swm

Kada su organizatora ovog festivala koji se ovaj vikend održava u Detroitu, kolijevci  elektronske glazbe i na kojem nastupa preko 100 techno, house, dubstep i ostalih predstavnika elektronske glazbe ispred više od 100,000 fanova pitali zašto nisu bookirane najrazvikanije komercijalne zvijezde poput gore nabrojanih, on je lijepo objasnio:

 "Osjećamo odgovornost zadržati ovaj festival djelom povijesti i glazbenog naslijeđa. Velika je stvar što je elektronska glazba postala mainstream i prezentirala se široj publici pomoću današnje komercijalne elektronske glazbe.  Međutim ovdje u Detroitu, glazbenici poput Carl Craiga, Kevin Saundersona, Derrick Maya, Jeff Millsa rade to već 30 godina i mi sebe vidimo kao stup elektronske glazbe."

Little Louis, Public Enemy, Jeff Mills stvarali su elektronsku glazbu prije nego je dobitnik Grammyja Skrillex uopće bio rođen. Jednako vrijedi i za druge headlinere festivala kao što su Juan Atkins, Stacey Pullen, Derrick Carter, Eddie "Flashin" Fowlkes, Greg Wilson.
{youtube}18yfgKuYrLo{/youtube}

Movement Festival ne želi isključivati nikoga,  ali prema riječima organizatora uložili su puno u truda u "ovakav line up" i ne žele uzrujati nikog od svojih izvođača, sve redom velikana elektronske glazbe i ne žele poremetiti ravnotežu publike koja je tu upravo zbog tih velikana – piše billboard.biz.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web