Skip to main content
  • circoloco
  • 9.06.2016.

Circoloco klauniranje pod Movement Croatia zastavama!

Pokret je život, pokret je napredak, pokret je inovacija i baš po ovoj nemirnoj promjeni orijentira u prostoru i vremenu nazvan je i veliki elektronički festival, Movement.

Naslovna foto

Circo Loco u Hrvatskoj
 
No klica festivala koji je započeo davne 2000. na industrijskoj pozadini Detroita pod nazivom DEMF, preselila se zatim u Torino da bi dobila i dobila novi izdanak na Europskom tlu i to baš u Hrvatskoj pod nazivom Movement Croatia, koji se na poprištu prekrasnog rajskog vrta zvuka, The Garden lokaciji, odžava od 28. srpnja do 1. kolovoza.
 
Ovaj sonorni Eden probrao je kremu s vrha globalne house i techno zajednice i sabrao ih pod jedno nebo. Tako su s nama Sven Vath, Nina Kraviz, Solomun, Ben Klock, Marcel Dettmann, Robert Hood, Derrick May, Margaret Dygas, Steve Rachmad, David Morales… Za baš skroz na skroz detalje svega što ti golica maštu želiš li se gibat' gibat' na Movement manifestaciji osjeti se slobodnim skoknuti na službene stranice festivala.

 
A sada smo ovdje da predstavimo jedan od najpoznatijih globalnih jahača koji je postao kulturni pokret Circo Loco. Više od 15 godina gradi ugled sinoniman najboljem undergroundu posijanom svim zakutcima svijeta s sigurnim rezidentskim korijenjem usađenim u temelje ibiškog kultnog DC10-a, a u Tisnom ih loviš 31. srpnja.
 
Kako je započelo? Bila je to 1999. i na gotovo nepoznatoj lokaciji krenuo je jedan jutarnji party ponedjeljkom. Nitko nikada nije imao inklinacije da se on pretvori u klubsku revoluciju koja će ostaviti trag na suvremenoj kulturi postajući simbol duha undergrounda u liku i dijelu loga ludog klauna. Samo dvije godine kasnije jedva primjetno mjesto i party u internacionalnom tisku deklarirani su kao jedno od ključnih punktova za posjetiti na Ibizi. 
 
Jeftini upadi, vrhunska kvaliteta i oldschool zvuk nekompromitiran suvremenim trendovima bili su neviđeni od doba Paradise Garagea i Summer of Love . DJ-i su uskoro primjetili meku i rado svirali i free samo zbog svirke same, izuzeti iz zvijeri konzumerizma koja je počela žvakati globalne zvučnike. Iako se razgranao prema tribalu i minimalu Circo Loco je oduvijek u samom srcu držao house ritam.
 
Pa dođi voli i pleši pod Garden nebom. Movement i od ritma poludjeli klaun su savršeno društvo za ljetna svitanja! Enjoy!
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2