Skip to main content
  • 26.11.2015.

Detalji Soundclasha i Nucomers nighta u sklopu Illectricitya

Illectricity Festival počinje u ponoć u petak 4. prosinca u Sirupu kada će se održati Sound Clash na kojem će se glazbeno sukobiti četiri kolektiva – Team itch, Team Foil, Team Funk Guru i Team phillipe, a ceremoniju će voditi gromki, ali topli glas etera – Topssy.

Piše: 


Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine slovi za jedan od najvažnijih glazbenih događaja dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama.

Illectricity Sound Clash je večer koja preispituje ulogu promotera kao selektora sadržaja na klupskim večerima te ulogu DJ-a kao aktivnog elementa u kreiranju sadržaja. Uzor su jamajkanski soundsystem i njihova natjecanja (soundclash), a taj koncept nadopunjen je utjecajem publike. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike i prikazuju podatke na video zidu, a publika plesom određuje pobjednike svake runde dok se DJ-ima daju točni podaci o utjecaju njihove glazbe na tijek večeri.

I ove je godine pripremio bogat glazbeni program. Nucomers Night u klubu Funk u srijedu 9. prosinca pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultati natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi bit će objavljeni uskoro na Facebook stranici Illectricity Festivala. Ulaz je slobodan.

Main night Illectricity Festivala  je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca u zagrebačkom klubu Boogaloo. Cijene ulaznica.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop