Skip to main content
  • alt

Gorko-slatki ispraćaj posljednjeg The Gardena

2006. tristotinjak entuzijasta prvi se puta sakupilo kako bi plesalo u bogatom zelenom vrtu The Garden festivala.

 
Klica je rasla i bujala tijekom čitavog desetljeća zalijevana srcem, trudom, energijom i najboljom glazbom da bi prerasla u jedan od najkvalitetnijih festivala na obali.

alt

 
Deseta godišnjica ujedno je označila i konačnu veliku eksploziju koja se održala od 1. do 8 srpnja. Tako je posljednji The Garden ispraćen u velikoj supernovi nazvanoj "Going Out With a Bang". Iako je interes dvostruko premašivao kapacitete organizatori su ipak odlučili zadržati inicijalnu ideju intime i ograničiti broj posjetitelja.

alt

 
No kako KS želi da budeš u toku i da svima vama festivalđijama kojima novčanici ili rasporedi ne dopuštaju posjet festivalima ipak poklonimo komadić emocije i iskustva, tako kreće i naš YouTube kanal. Zamišljen je kao platforma i ušće na koje će se sliti reportaže najboljih festivala na Jadranu, intervjui s zvijezdama elektroničkog svoda i bilo što što nam još padne na pamet da bi vam moglo uljepšati dan. Kroz dan dva bi trebao stići video sažetak svega onoga što se događalo na velikom prasku, a do tada vas ostavljamo s teaserom čije uvodne riječi možete čuti s usana samoga osnivača Nicka Colgana.
 
{youtube}4pr4xTJI9is{/youtube}
 
Sve se održalo na fantastičnoj lokaciji Tisnog koje kao da je karmički predodređeno da svojim ambijentom i atmosferom ugosti stopala s čitave planete na jedan ultimativni odmor pod Suncem i Mjesecom, na plažama, u klubovima i na palubama rasplesanih plovila koja se lijeno vuku uz obalu. Sve je na dohvat ruke, možete se usidriti podno nekog stagea, popričati s izvođačima, kupati se uz neki Mojito u rukama pod palmom ili pak proderati glasnice. Smještaji su prekrasni, ugostiteljski objekti za predah porazasipani posvuda…

alt

 
Teško je prenijeti riječima atmosferu koja se zakuhala na oproštajnom The Gardenu. Ne znamo koga bismo prije istaknuli, ali scenci koji su plesali pod otvorenim nebom Tisna oduševljeni su Troxlerovom izvedbom na brodu u nedjelju 5. srpnja, a ništa manje od sebe enfant terrible nije dao ni u Barbarella's klubu. Posebno mjesto u sjećanju zadržat će i legenda DJ Harvey koji je zatvorio posljednju noć u Barbarella's klubu.
 
Kako je bilo na 10. The Gardenu provjeri u slikopričama naše galerije i napuni košaricu užitaka od novih festivalskih ekspedicija na Garden lokaciji. BIlo je lijepo desetljeće i ekipa The Gardena zahvaljuje što ste plesali s njima!
 
 
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop