Skip to main content
  • 20.11.2015.

Illectricity Festival 2015 otkrio karte

Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine slovi za jedan od najvažnijih glazbenih događaja dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica i brojnih popratnih sadržaja.

Piše: 


Jedanaesto izdanje Illectricity festivala, jedinog zagrebačkog audio-vizualnog festivala, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna, a sve se odvija od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu.

Illectricity uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. Festival i ove godine predstavlja bogati glazbeni program, a poznata su glavna imena glavne večeri festivala koja je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo.
{youtube}Qi-MkXgmCjg{/youtube}

U Zagreb premijerno dolazi Emika. Talentirana producentica nakon studija oblikovanja zvuka i upijanja utjecaja s rastuće dubstep scene u Bristolu, preselila se u Berlin i upustila u svijet techna. Emika je na putu stvaranja svoje prve simfonije inspririrane elektroničkom glazbom, bassom, jekom i sopranisticom koja je muza. Emika je u rideru tražila mikrofon što znači da ju u Zagrebu gledamo u netipičnom DJ setu.
{youtube}umy5HK5loig{/youtube}

Dimensions Soundsystem je kolektiv četvero DJ-eva koji razumiju što znači festival i povezani su s korijenima i nastankom Dimensionsa. David Martin, Andy Lemay, Noah Ball i Simon Scott prezentiraju zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća. Od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema.
{youtube}aPjNuYJ2VhQ{/youtube}

Svima se priključuju CFSN DJs, jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe čiji će član Foil imati svoj premijerni live nastup, kao i pobjednik Nucomers natječaja. Illectricity festival se otvara uz program Soundclash koji će se održati u petak, 4. prosinca u Sirupu, kada će se za naklonost na plesnom podiju boriti različiti DJ kolektivi. Uz bogat program radionica i popratnog sadržaja Illectricity donosi spoj zabave i edukacije koji će obilježiti prosinac u Zagrebu.

ULAZNICE
Ulaznice za Soundclash su 30 kuna u pretprodaji, a 40 na ulazu.
Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji, 75 kuna na ulazu.
Ograničen broj festivalskih ulaznica dostupan je po cijeni od 85 kuna, a sve je u prodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk