Skip to main content
  • alt
  • 18.02.2015.

Koja imena otvaraju Dimensions?

Dimensions se 26. kolovoza spektakularno otvara u pulskoj Areni kao početak glazbenog epa koji se nastavlja na tvrđavi Punta Christo i obližnjem poluotoku Štinjanu, gdje ćeš chillati s pogledom na Brijune.

 
No ušetaš li u Arenu sa samozadovoljnim osmijehom na licu (Jer, zašto ne? Gle, na Dimensionsu si…) čeka te glazbena elektronička krema popout Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live, tu će biti i globalni Boiler Room koji če uživo prenostiti otvorenje za sve one uštekane na mrežu koji skupljaju kante krokodilskih suza jer nisu tamo.
 
Four Tet, u rodnom listu zaveden kao Kieran Hebden, već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Posljednji, sedmi, album Beautiful Rewsind poslužio je kao posveta i najava zaokreta prema plesnijem house ritmu.

alt

 
Švedska četvorka Little Dragon ulijeće pod povećalo scene 2007. Za sada s 4 albuma, savršeno su pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče na rubovima elektroničkog pop mainstreama, i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

alt

 
Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ kad se spusti noć. S klasičnom glazbenom naobrazbom i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje, a na otvaranju među tisućljetnim zidovima prodružit će mu se band s kolažem elektroničkih i klasičnih instrumenata.

alt

 
Nakon što dezignirana ekipa protrese dva tisućljeća stare zidove, od 27. do 30. kolovoza moći ćete slušati goste kao što su Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mount Kimbie (DJ set), John Talabot, Surgeon, Rodhad, Anthony Parasole, Truncate, Hessle Audio: Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea, Motor City Drum Ensemble, Daniel Avery, Horse Meat Disco, Jeremy Underground, DJ Deep.
{youtube}s0QOz5wlbtA{/youtube}
 
I napokon još jedna jako dobra vijest je da su u cirkulaciju glazbenog krvožilnog sustava napokon injektirane i jeftinije ulaznice za balkan. Za koncert otvorenja upade po 240kn i festivalske od 600 HR novaca možeš uhapsiti putem naše stranice u nastavku. Više info o eventu na službenim stranicama Pozitivnog ritma. Dobro nam došli i napišite novu povijest među zidovima koji je nijemo prate stoljećima.


 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2