Skip to main content
  • alt
  • 4.03.2015.

Love parade se vraća?

Majka i matica svih zabava, čije sudionike smo brojali u milijunima, nikada prežaljen najveći, najhardcore rave koji si mogao doživjeti, čini se ponovo osjeća puls.

 
42-godišnji vječni partijaner Jens Hohmann želi povratak najvećeg svjetskog partija tamo gdje mu je i mjesto, na Berlinske ulice, pa će se 18. srpnja više desetaka automobila prođirati kroz Berlin trešteći najboljim od techna na Love parade: Vlak ljubavi partyju.

alt

 
Kada je nešto zaista dobro ne treba reklamu, ne treba ništa osim srca i entuzijazma jer je multimilijunski event 1989. započeo samo kao maleni party sa 150 partijanera na Kudammu da bi nekoliko godina kasnije ekplodirao s milijun i pol rasplesanih duša. No dva desetljeća nakon osnutka nesreće su uzrokovale zaustavljenje festivala.
 
Hohmann govori kako je bio iznenađen golemom podrškom koju je vijest o mogućoj reanimaciji uzrokovala. DJ, i klubovi i promotori dali su svoju podršku i 12 000 ljudi je već potvrdilo dolazak.
 
Ova inicijativa nas nimalo ne čudi jer se želja za oživljavanjem najopsežnije svjetske plesne katarze povlači već godinama. Zadnja prava originalna parada u Berlinu održana je 2003. no zbog prebacivanja loptice čišćenja kolateralne štete i osiguranja nije ponovo održana do 2006. 
{youtube}bc7EYqjWi3w{/youtube}
 
2007. je donijela novo razočaranje otkazivanjem i predloženi su novi lokaliteti poput Essena i Dortmunda koji u preuzeli udar parade 2007 i 2008. no 2010. je donijela neočekivanu tragediju koja je zatvorila pečat, Duisburg je po prvi puta održao paradu u zatvorenom prostoru i nitko nije u potpunosti siguran koliko posjetitelja je bilo, procjene se kreću od 400 000 do 1.4 milijuna. Ulazak na lokalitet kroz tunel pokazao se kobnim jer je 21 osoba poginula a 500 ih je ozlijđeno.

alt

No ipak, ljubav je teško zaustaviti i golemi party, nastao kao izraz solidarnosti, slobode i zajedništva nakon pada Berlinskog zida nije nešto što se tako lako zaboravlja.. ’97. je postao internacionalni simbol potpune slobode da budeš ti i voliš s podružnicama u Sydneyu, Buenos Airesu i San Franciscu. Ali izgleda da srce uvijek zna put i da ćemo iznova moći plesati na ulicama rodnog grada Love Paradea. Do detaljnih informacija ostanite uštekani na mrežu!

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk