Skip to main content
  • 29.11.2016.

Među prvim imenima Sonara i Nicolas Jaar, Moderat i Nina Kraviz!

Gdje ćeš bolje ime za festival nego ono koje se vodi istraživanjem putem odbijanja zvuka? Lipanj 2017. označit će trubljama i pulsevima beata otvaranje 24. Sónara po redu.

 
Na tlu Barcelone će tako od 15. do 17. lipnja dvije lokacije postati mjesto iskrcavanja ritma, gdje će dnevne partyje preuzeti Fira Montjuïc, a noćne Fira Gran Via.
 
Za sada je u prvom otkivanju lineupa potvrđeno 22 umjetnika globalnog ranga, a noćne live setove preuzet će između ostalih i Nicolas Jaar, Moderat, Justice, Fat Freddy's Drop, Cashmere Cat i hip-hop trio De La Soul. DJ setove pak donose Eric Prydz, Nina Kraviz, The Black Madonna, Damian Lazarus i Clams Casino. 

 
Dnevni programi uključivat će široki raspon zvuka uz Amnesia Scanner, Forest Swords, GAIKA i Nosaj Thing koji će nastupiti uz japanskog multidisciplinarnog umjetnika Daita Manabea, a pokrivat će se i trap i hip-hop tabori za koje stižu Britanka Nadia Rose, španjolski duo u usponu Kinder Malo & Pimp Flaco i estonski rapper Tommy Cash.
 
Sónar+D je digitalna konferencija koja se održava u sklopu festivala i ove godine će trajati jedan dan duže, počinjući 14. lipnja, a ne nanesu li vas stopala put Barcelone za 2017. su potvrđena još dva dodatna satelitska izdanja koja orbitiraju oko matičnoga pa ćete Sónar iskustvo moći uhvatiti i u Istambulu 24. i 25. svibnja i u Honk Kongu na 1. travnja (zaista, nije šala iako je prvi april). Ovi gradovi se time pridružuju onima već apsolutno soničnima poput Buenos Airesa, Bogote i Reykjavika. A ti se dragi naš, detalje osjeti slobodnim istražiti slijetanjem baš ovdje na službene stranice Sónara.
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2