Skip to main content

Na petom Dimensions festivalu ovo će ljeto ploviti 20 zabava na brodovima!

Nakon što je nedavno otkriven detaljan program 5. Dimensions festivala koji se sprema u četiri uzbudljiva dana i noći na štinjanskom poluotoku, festival je upravo otkrio još jednu nezaobilaznu komponentu – zabave na brodovima.

Piše: 


Legendarne zabave na brodovima od samog početka čine srce festivala, a za jubilarno, peto izdanje ova morska dimenzija doći će još više do izražaja. Uz osam pozornica na jedinstvenoj tvrđavi Punta Christo, iz festivalske luke isplovit će 20 brodova kojima će ‘kormilariti’ neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i glazbenih medija iz svijeta elektroničke glazbe kao što su Hessle Audio, Exit Records, Eglo Records, Resident Advisor, The Hydra, Dance Tunnel, Feelings i Ampere. Brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni, s polazišnom točkom u luci podno tvrđave Punta Christo.

Od popodnevnih krstarenja uz soul i disco glazbu, do žestokih techno setova u sumrak, svima koji će ploviti Dimensions party brodovima zagarantirana je divna uspomena na ljeto 2016. Ulaznice za zabave na brodovima mogu se kupiti od srijede, 25. svibnja preko sljedećeg linka  https://www.dimensionsfestival.com/tickets/.

Već u četvrtak u podne prvi na redu s popisa izdavačkih kuća, DJ-a i producenata koji će zaploviti Jadranskom obalom su Kahn i DJ Spinn koji će predstaviti stockholmski Strøm Festival. Istog dana na redu je i slavna londonska izdavačka kuća Hessle Audio na čelu sa svojim vodećim trojcem kojeg čine Ben UFO, Pangaea i Pearson Sound.

Morski put u petak otvara Midland, Dan Shake i Andrew Hill predstavljajući popularnu klupsku večer Abandon Silence iz Liverpoola, dok glazbena institucija Sub Club iz Glasgowa donosi na pučinu intergalaktičke zvukove uz posebne goste na brodu. Kraljevi londonske underground scene Dance Tunnel s domaćinima Zenker Brothersima i Space Dimension Controllerom udružili su snage s magazinom Stamp the Wax te predstavljaju neke od njima najdražih glazbenika.  

Ploveći oko predivnih Brijunskih otoka putnici će uživati sa sjajnom posadom izdavačke kuće Eglo Records, na čelu s kapetanom Alexanderom Nutom te Henry Wuom, K15 i Sassy J. Resident Advisor, jedan od najvažnijih medija elektroničke glazbe u svijetu i Dimensions festival veže dugogodišnje prijateljstvo i tradicija RA zabava na brodovima. Ovo ljeto ovaj popularni brod isplovit će u subotu popodne na čelu s Jeremyjem Undergroundom i Suzanne Kraft te njihovim soul i disco zvukom.
{youtube}Qv7vg67n7F0{/youtube}

Drum and bass zagrmjet će Jadranskim morem s broda Exit Records u subotu, a njime će upravljati dBridge, Alix Perez, Skeptical, Fixate i SP:MC. Londonsku house scenu predstavit će The Hydra klub i klupska večer, a tim brodom će kormilariti Daniel Avery i Dolan Bergin, uz poseban set o povijesti čikaške scene kojeg sprema Loefah.
 
U nedjelju, 28. kolovoza, zadnji dan festivala, prvi iz luke isplovljava We Bring You brod na čelu s funky kapetanom Rahaanom uz niz gostiju koje uskoro otkrivamo. Sestrinski Outlook festival koji kreće tjedan dana nakon Dimensionsa predstavit će svoj masni bass zvuk nastupima The Buga feat Miss Red, Sama Bingae i Hodgea. Ljubitelji klasičnog house zvuka poesbno će uživati na Mood II Swing brodu. Kao posljednji u floti, na pučinu će u nedjelju ploviti Dimensions brod uz techno i electro velikane Intergalactic Garyja i DJ Stingraya.
{youtube}95QRN4hm8V8{/youtube}

Po cijeloj regiji i dalje se održava niz launch zabava kao zagrijavanje za Dimensions festival. Ovaj vikend, u petak, 27. svibnja na redu je Beograd i to na kultnom mjestu beogradske underground scene, brodu 20/44, u organizaciji Beyond House. U subotu, 28. svibnja, Osijek se zagrijava za Dimensions u jednoj od najprestižnijih gradskih lokacija, osječkoj Barutani, uz DJ Deepa, Miss Sunshine aka Insolate, Volstera i Mimija.

U pet godina Dimensions festival u Puli je postao prava meka za poklonike elektroničke glazbe širom svijeta. Kako bi obilježio ovaj jubilej festival će se, od 25. do 28. kolovoza, publici predstaviti u najopsežnijem izdanju do sada, dovodeći prvake iz svijeta housea, techna, disca, soula i funka na festivalsku tvrđavu Punta Christo. Na jedinstveno putovanje u sve dimenzije elektroničke glazbe krećemo 24. kolovoza u pulskoj Areni s Massive Attack.

Ograničen broj povoljnijih ulaznica za posjetitelje i Hrvatske i regije i dalje je u prodaji. Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions festivala u Areni te za festival kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop