Skip to main content
  • tiesto
  • 16.09.2012.

Nizozemski utjecaj na EDM

Nitko ne može poreći utjecaj koji je nizozemska elektronska scena imala, ili još uvijek ima na svjetsku elektronsku dance scenu.

Naslovna foto

tiesto

Nizozemska elektronska muzika čini 60 posto izvoza nizozemske glazbene industrije, te je 2010. godine prihodovala više od 50 milijuna Eura. Kako tako mala zemlja ima tako veliki doprinos na dance sceni, kao i veliki utjecaj na nju?

Zadnjih nekoliko godina mnogi su dokumentaristi pokušali odgovoriti na gornje pitanje, prateći Tiesta, Armin van Buurena, Afrojacka i Chuckiea na njihovim turnejama i proputovanjima, da bi na kraju ispao dokumentarac "Dutch influence".

Dokumentarac naglašava nizozemski utjecaj na svijetsku elektronsku dance scenu, a svoju premijeru doživjet će 17. listopada. Ta premijera, kojoj će prisustvovati mnogi protagonisti filma, te DJ-i i producentske zvijezde, ujedno označava otvaranje Amsterdamskog Dance Eventa 2012.

{youtube}kwsCC9HVCJo{/youtube}

Posjetitelji ADE 2012 imati će priliku pogledati film na nekoliko lokacija tijekom trajanja festivala.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop