Skip to main content
  • alt
  • 19.06.2014.

Nova imena Exitove Fusion pozornice

EXIT u malom, druga najveća live pozornica, jedna od omiljenih pozornica festivala…, izaberite naziv za Fusion stage koji najviše volite, obujte udobnu obuću i skačite do jutra uz poznate akorde i zvijezde glazbe uživo koje stižu sa svih strana svijeta.

 
U suradnji s tvrtkom HUAWEI, Fusion pozornica ovogodišnje Avanture predstavlja najimpresivniji program do sada. Velikim internacionalnim zvijezdama kao što su ASIAN DUB FOUNDATION (UK), THE AFGHAN WHIGS (SAD), MIGHTY OAKS (Njemačka) i TRICOT (Japan), pridružuju se CHE SUDAKA (Španjolska), SHAPESHIFTER (Novi Zeland), BIRTH OF JOY (Nizozemska), QUIMBY (Mađarska), ORATNITZA (Bugarska), SEWARD (Španjolska), HATHORS(Švedska) i BETWEEN SKY AND EARTH (E/H/RS).
 
CHE SUDAKA je bend koji će razmrdati publiku Fusion pozornice već prvog dana festivala, a ritam i atmosfera slična sastavu Manu Chao ostavit će prisutne bez daha! Na samom početku njihove karijere, od 2002. godine, bili su poznati po sjajnim festivalskim izvedbama te su nezaboravna energija koja dolazi s pozornice i još bolja atmosfera zagarantirani.
{youtube}umfHJuQNQOo{/youtube}
 
Drum’n’bass dobio je novu dimenziju uz jedan od najvećih live sastava i pionire ove vrste glazbe. S dalekog Novog Zelanda stiže d’n’b atrakcija – SHAPESHIFTER! Uz njihov jedinstven pristup modernoj elektronskoj glazbi, s elementima soula, liquid funka i duba, na scenu donose i sjajnu energiju živih instrumenata! Kao poznati showmeni, oduševili su brojnu publiku velikih festivala kao što su Glastonbury, The Big Chill, Parklife, kao i publiku širom Europe, Novog Zelanda i Australije gdje rasprodaju dvorane.
{youtube}z-CW_CeFps0{/youtube}
 
U nedjelju, 13. srpnja, Fusion pozornica će ugostiti bend za koji kažu da predstavlja zlatne 60-e godine, ali na steroidima. BIRTH OF JOY, nevjerojatni trio iz Nizozemske na Fusion donose zvuk psihodeličnog rocka, ali će vratiti publiku i u zlatna vremena kojima su vladali The Doors, Pink Floyd, MC5 i drugi. 
Alternativni rock sastav iz Mađarske, QUIMBY, dolaze na Fusion 10. srpnja. Nakon 15 godina svog postojanja i 15 albuma i EP izdanja, donijet će publici EXIT-a raznovrstan zvuk rocka, folka, gipsy rocka, latinskog folka i reggaea s psihodeličnim efektima. U najšarenijimbojama glazbe i pjevanja na mađarskom jeziku, svakako će na najbolji način upotpuniti sliku “puta oko svijeta“ koju donosi Fusion stage. 
 
Kao i ime same pozornice, bendove koji dolaze sa svih strana svijeta odlikuju fuzije različitih glazbenih pravaca. U tom duhu, Fusion 10. srpnja predstavlja sastav ORATNITZA iz Bugarske koji je ujedinio nespojive pravce: folk, drum’n’bass, hip hop, dubstep, a sve to uz aboridžinske teme. Ova moćna kombinacija bugarskog folklora i stranih glazbenih stilova učinila ih je poznatim širom cijele Europe i dodala novu vrstu Balkanbeata – Bulgarbeat. 
Iz Španjolske, 11. srpnja dolazi sastav SEWARD, „najbolje čuvana tajna Barcelone“ koji u pjesmama miješaju elemente folka, neujednačene ritmove, samplove, efekte, a od instrumenata čak i bendžo. Njihova zanimljiva glazba nije ostala neprimjećena te su više puta imali zapažene nastupe na festivalu Primavera, kao i na brojnim koncertima. 
{youtube}8erIJrLZvDc{/youtube}
 
Oni su glasni, sviraju energični rock i dolaze 11. srpnja na Fusion. Oni su HATHORS, bend iz Švicarske koji je dobio ime po egipatskoj boginji Hathor, koja predstavlja simbol mira, ali i kaosa, kao i glazba ovog sjajnog sastava. Poslastica posljednjeg dana EXIT festivala dolazi u drukčijoj formi. Ovog puta, posjetitelji Fusiona uživat će u konceptu BETWEEN SKY AND EARTH, glazbeno-plesnom izvođenju sjajnih umjetnika koji su došli iz različitih glazbenih i kulturnih konteksta, a kojima je zajednička jedna stvar – flamenco! Flamenco Nuevo: Između neba i zemlje karakterizira mješavina tradicionalne flamenco glazbe i plesa, etno, suvremene i eksperimentalne glazbe, a umjetnici ovog novog projekta do sada su s različitim grupama nastupali u Španjolskoj, Mađarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Norveškoj, Njemačkoj, Japanu…
soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.