Skip to main content
  • 6.07.2016.

Povratci i japanski techno gost na Movement Croatia!

Pokret je život, sve se kreće sve pleše zajedno s tobom u sasvim sebi specifičnom ritmu!

 
No pod zastavama jednog ujedinjujućeg ritma, Movement slavi preokrete, zaokrete, istezanja tetiva, onaj tren kada zatvoriš oči i pustiš jednom beatu da ti struji od stopala do tjemena i na putu poljubi sve što dotakne. Pa tako nakon rođenja u Detroitu i seobe na podije Torina, na red stiže i mala zemlja na oštrici Jadrana i na lokaciji The Gardena od 28. srpnja do 1. kolovoza Movement pika svoje zastave.
 
Za one koji znaju što ih na pokret tjera na lokaciji se raspakiravaju velikani kao što su Sven Vath, Solomun, Nina Kraviz, Dave, Clarke, Ben Klock, Robert Hood pres. Floorplan, Octave One, Derrick May, David Morales, Marcel Dettmann… 

 
No danas smo ovdje da s makro ideje Movementa fokusiramo energije i radosti u jedan punkt koji se na vremenskoj liniji smiješta u 30. srpnja, a slavi prekrasne regresije, povratke i vraćanje razmetnosti prema centru pa je prikladno nazvan Return. Vraćat ćeš se na ishodište sebe samoga u 10 sati glazbe od 15 sati pa sve do 1 ujutro, a na čelu povratničke povorke ritam drže Eli Varveine, Fumiya Tanaka, Jan Krueger, Mike Shannon, Steve O'Sullivan – Mosaic Records, Tobi Neumann i Vera.
 
Fumiya Tanaka gospodin je čvrsto ukorijenjen u kulturi Japana koji je minimalističku estetiku čistoće i elegancije prenio na globalne podije. Na Movement podije nam stiže nakon što zaveže mašnu na proslavi 25 godina Tresora. Fumiya, u karijeri samo pet godina mlađoj od Tresora samog, suvereno jaše na pročelju Japanske Techno scene jednostavnim, na plesača orijentiranim, snažnim pročišćenim grooveom, rafiniranim nakon eksperimentalnijih izleta u više house domenu pod aliasima Karafuto i Indivisual Orchestra.

 
Razni i naizgled često proturječni elementi supostoje u njegovoj glazbenoj estetici, često samo kao naznake i refleksija jedne duboko usađene želje rođenog inovatora koji ni ne vidi ni jedan drugi način postojanja do istraživanja novih mogućnosti. Preseljenje u Berlin donijelo je i svirke u Panorama Baru, ali i proliferaciju na podije Engleske, Francuske, Rumunjske, Rusije… i sada Hrvatske, dok u Japanu već čitavo desetljeće buja njegov vlastiti party pod imenom Chaos.
 
Većina kreativnih izdanja u posljednjim godinama ispada s osobnog Sundance labela, a izdane su i kolaboracije s Radiqom i drugim japanskim umjetnicima na labelu op.disc. Na drugom vlastitom labelu, Torema Records, izdan je i posljednji dio trilogije Unknown Possibility,  kao i "20th" koji je obilježio dvadeset godina operiranja labela.
 
Pa skokni u sonorni rajski vrt the Gardena, uzmi si Movement kao vrhunac ljetnih glazbenih sladostrašća i skokni na Entrio po povoljnije Ex Yu upade koji vrište promo cijenom. Vrišti i ti pod ljetnim nebom na kraju srpnja i enjoy!
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2