Skip to main content
  • alt
  • 14.07.2015.

Svjetski poznati Movement festival dolazi u Hrvatsku

Pokret je sve, pokret je život, sve oko tebe se kreće, vibrira i pršti energijom, Po ovom bazičnom načelu nemirovanja nazvan je ujedno i jedan od najpoznatijih svjetskih festivala.

 
S početcima u Detroitu 2000. i izdancima u talijanskom Torinu 2006. pustio je plesni pelcer nazvan Movement Croatia i u Lijepoj Našoj i to gdje drugdje nego pod otvorenim svodom Barbarella’s kluba. Neprekinuti fluidni katarzični pokreti trajat će od 31. srpnja do  2 kolovoza a na programu će se zateći između ostalih i Derrick May, Petar Dundov, Tony Humphries, Robert Hood presents Floorplan i Timo Maas.

alt
 
U petak, 31. srpnja, u gostima je veliki Derrick May. Glasnogovornik techna i jedan od začetnika Movement projekta i njegov ambasador po svijetu jedan je do onih koji u stvarali svojim rukama ono što voliš. Već desetljećima kroz setove lije sirovu techno energiju kroz bezvremenske trake kao što su “Strings of Life”, “Nude Photo” i “It Is What It Is”.
 
Uz njega nastupa naš Petar Dundov. Jedan od najvećih autoriteta domaće, ali i svjetske techno scene, predstavit će svoju zvučnu kreaciju inteligentne glazbe. S preko 50 izdanja na mnogim svjetskim etiketama elektronički mag je i dalje jedan od najboljih hrvatskih izvoznih proizvoda. Pridružit će im se i Pete Dux, osnivač United Electronic Sound projekta medijskog i glazbenog branda. Njegovi setovi začinjeni su deep i groovy elementima s oštrim minimal i techno rubovima. 

alt
 
Subota, 1. kolovoza, rezervirana je za Tony Humphriesa, američkog house i deep house DJ-a i producenta, zaposlenog vlasnika etiketa Tony Records i Yellorange, ali i poznatog kao DJ kultnog kluba Zanzibar iz New Yerseya. Ovdje su i Lollino & Just A Mood – Lollino je odrastao u Torinu pod utjecanjem zvuka 90-ih i postao resident DJ Movement festivala dok Just A Mood također iz Torina vuku inspiraciju iz deep, techno i house glazbe. Priključuju im se Bronski & Herya, začetnici zagrebačke večeri Deep’n’Delicious u klubu Sirup koja ima naglasak na deep tonove.

alt

 
Posljednji dan Movementa, nedjelja 2. kolovoza, u Barbarella’s dovodi glazbenu kremu. Amerikanac Robert Hood zapleten je u minimal Detroit techno, jedan je od osnivača kultne etikete Underground Resistance zajedno s Jeff Millsom i Mike Banksom a po dolasku će predstaviti svoj projekt Floorplan koji se poigrava s disco sampleovima.
 
Timo Maas, njemački DJ i producent, jedno je od najpoznatijih imena glazbene povijesti. Od techno zvuka, preko uključenosti u njemačku rave scenu, Timo Maas je kao resident DJ radio u Americi i Njemačkoj i polako gradio svoju progressive trance priču. U prvi plan došao je s raznim remiksevima koji uključuju one Kelis, Madonna ili pak Fatboy Slima. Caruan je talijanski DJ i producent, te organizator glazbenih događaja koji je svoje mjesto našao i na ovom lineupu kojem se priključuje i naša glazbena enciklopedija, Teo Harouda.
 
Upade ne možete nabaviti kao festivalski trodnevni paketić već za svaki dan posebno pa ćete tako za svaki ubaciti stotku a karte možete uhvatiti u Entrio sistemu. Uživajte u pokretu!
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2