Skip to main content
  • alt
  • 13.06.2014.

Underworld za završnicu Sea Dance festivala

Vrijeme je za uvježbavanje najsvježijih plesnih koraka jer se pioniri i najznačajniji sastav u povijesti elektronske glazbe i neprikosnoveni vladari plesnih podija širom svijeta, britanski Underworld, pridružuju impresivnom programu Sea Dance Festivala s jednom jedinom misijom –  da zajedno s Jamiroquaijem i Exampleom pokore jadransku obalu ovog ljeta.

 
Njihov nastup na glavnoj pozornici SDF-a smještenoj na jednoj od najljepših plaža Jadrana, Jazu kod Budve, predstavljat će savršenu kulminaciju i grandiozan završetak velike, osmodnevne EXIT Avanture, a pored njih nas na glavnoj pozornici 17. srpnja očekuje još niz elektronskih izvođača, predstavnika Dance Arene EXIT-a, koja tu večer gostuje na plaži Jaz. Ovo je prvi put da će majstori elektronskih nastupa, Karl Hyde i Rick Smith, nastupiti na crnogorskoj obali. Underworld će, nakon osam objavljenih studijskih albuma, nebrojeno mnogo remiksa drugih izvođača i svjetske slave, na Jazu predstaviti neke od svojih najvećih hitova, kao što su “Born Slippy”, “Dark and Long”, “Two Months Off”, “Rez”, “Oich, Oich”, “King Of Snake”, “Dirty Epic” i mnogi drugi.
{youtube}TlLWFa1b1Bc{/youtube}
 
Glazbena karijera Underworlda započela je prije više od dvadeset godina. U prvoj, gitarski orijentiranoj postavi, Underworld je bio usmjeren ka funky electropop zvuku. Osnivačima benda, Ricku Smithu i Karlu Hydeu ubrzo se priključuje sada već poznati Darren Emerson i Underworld počinje osvajati publiku širom svijeta, kada nastaje i njihov prvi techno album, a od tada postaju vjerni elektronskom zvuku.
{youtube}G_SBPZ_pdv4{/youtube}
 
Pjesma “Born Slippy”, napravila je Underworld jednim od najpoznatijih elektronskih sastava ikada. Pored ogromnog utjecaja koji je imala na elektronsku glazbu, pjesma i dalje živi kroz remikse mnogih izvođača. Prodana je u više od milijun primjeraka i proslavila film ‘Trainspotting’.  Underworld je 2012. godine izabran da kreira glazbu za ceremoniju otvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Londonu, u suradnji s filmskim redateljem i redateljem ceremonije, Dannyjem Boyleom. Povodom njihovog angažmana oko Olimpijade, Underworld je 2012. godine dobio prestižno priznanje Q magazina za inovaciju u glazbi. 
{youtube}a6XOuiqW0WI{/youtube}
 
Jako ograničen broj jednodnevnih ulaznica za EXIT po nevjerojatnoj cijeni od samo 155 kuna bit će pušten u prodaju u petak, 13. lipnja. Organizatori festivala očekuju da će, kao i prošle godine, ulaznice po ovoj cijeni biti rasprodane u rekordnom roku. Od petka u podne na svim prodajnim mjestima EXIT festivala bit će dostupni i trodnevni kompleti ulaznica za Sea Dance festival  po cijeni od 232 kune. Trenutna cijena ulaznice za EXIT iznosi 445 kuna, a za EXIT avanturu (EXIT+ SEA DANCE) 525 kuna.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2