Skip to main content

Zagrebačka zimska Ultra u novogodišnjem tjednu!

Kreneš li tamo preko Save koja mirno teče, poptuno nezainteresirana za tvoje želje, ideje ili plesne neumornosti, neminovno ćeš uočiti namečuću se gorostasnost Arene, gdje će se od 31. prosinca do 6. siječnja 2017. održati prvo ikada izdanje zimskog Ultra Europe festivala.

 
Sedmodnevnu ekstravaganzu u glavnome gradu donosi Croatia Music Week, a ujedno nas i čeka prvi ikada Road to Ultra Festival koji će po velikim europskim gradovima nastaviti održavati tijekom zimskih i proljetnih mjeseci, gradeći momentum do golemosti glavnog eventa na splitskom tlu. Ultra Europe je tako ispreplela resurse i ideje s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i turističkom agencijom Atlas. Originalni mitološki Atlas je na svojim leđima držao čitav svijet no splitska Ultra se ponosi i svojim ovogodišnjim postignućem gdje je pod zastavama plesa nosila 100 000 ljudi iz 143 svjetske zemlje, dok je online pratilo još 6 milijuna ljudi. Time se Split, i u novijoj inačici Zagreb, sada pridružuju golemim svjetskim metropolama kao što su Miami, Rio De Janeiro, Singapore, Tokio, Santiago De Chile, Seul, Hong Kong, Bangkok i Buenos Aires. 

 
No usmjerimo oči nazad u grad pod Sljemenom. Na jučerašnjoj press konferenciji okupili su se Nikola Bušljeta, direktor ULTRA Europe festivala, Tomislav Varga, predsjednik Uprave Atlasa, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita, i Ivica Lovrić, pročelnik ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, ne bi li službeno potvrdili podatke.
 
 
Procjenjivaći i procjenjivaćice su sjeli i napravili ono što rade najbolje. Prekognicija poučenih iskustvom sugerira da će Zagreb ugostiti 10 000 turista u prvom novogodišnjem tjednu. Staru Godinu ćeš na New Year's Eve 360° gledati u retrovizoru uz pet puta proglašenog najboljim svjetskim DJ-om, Armina Van Buurena, koji nakon četiri splitske Ultre prvi puta posjećuje panorame Zagreba. Pridružit će mu se i nizozemski electro housčanin Moti, a tu su i Sander Van Doorn, Juicy M s šakama ukrainskog electra i progressive housea, Nizozemac Julian Jordan i trancer David Gravell.

 
1. siječnja za neumorne donosi reprizu naziva NYE REPLAY, a 2. i 3. siječnja paralelno uz glazbu najavljuje i Zagreb Gaming Championship s najboljim svjetskim teamovima, za one koji se osjećaju pomalo ludički. Znaš da je sve što ti treba kruha i igara (i glazbe)! Srijeda, 4. siječnja oderat će s prvim u nizu Road to Ultra festivala s lineupom koji redovno slušaš po ostalim klicama svijetom diseminirane Ultre, a lineup samo što nije. Jednako tako lineup narednog dana ćeš loviti po službenim kanalima uskoro. Posljednji dan, 6. siječnja, vrijeme je za pružanje otpora i stage preuzima RESISTANCE™ program s Umek 1605, gdje će se Umeku pridružiti i jedan regionalni umjetnik u usponu, a detalji za znatiželjne stižu uskoro.

 
Karte za New Year's 360° u prvoj fazi prodaje moći će se kupiti po povoljnijoj cijeni i loviš ih u nekoliko kategorija. Cijene se kreću od 100,00 kn za 3. kat dvorane do 2.000,00 kn za VVIP zonu.  Upiti za VIP i VVIP karte mogu se slati na vip@ultraeurope.com. Ostale cijene po kategorijama moći će se pronaći na totalno službenim stranicama  www.croatiamusicweek.hr i www.ultraeurope.com. Pa eto pita li te netko tradicionalno "Gdje ćeš za Novu?" pitanje, ne bi li bilo sjajno reći na Ultru?!
 
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2