Skip to main content
  • 6.09.2016.

15 godina Klubske Scene – rezime Takeover turneje

Takeover turneja kojom smo započeli proslavu našeg 15. rođendana bila je samo uvertira za veliko finale koje će se dogoditi ove jeseni u Zagrebu.

Piše: 


Počevši 5. prosinca 2015. u osječkom Epicu zaključno s makarskim Petrom Panom 20. srpnja 2016.g. KS Takeover projekt preuzeo je 9 gradova i promovirao hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.
{youtube}jq6gnCupqX4{/youtube}

Konačni cilj je bio obići manje scene i promovirati lokalne DJ-e na partijima, te im dati vjetar u leđa tj. promociju na našoj platformi kroz članke, intervjue i podcaste, priliku da se međusobno povežu sa ostalim glazbenicima iz svoje sredine, te da pokušaju savladati goruće probleme lokalne scene.

Statistike Takeover turneje:
– Partiji su održani u 9 gradova
(Epic Osijek, Aurora Primošten, Q Bar Zadar, Opium Vodice, Skwhat Sisak, O`Hara Split, Lazareti Dubrovnik, Enygma Čakovec, Petar Pan Makarska)
– Sviralo je 80 DJ-a
– Sviralo se 63 sati elektroničke glazbe
– Zabilježeno je preko 3500 posjetitelja

KS Takeover Knowledge projekt ponudio je uz party i jedan dan edukativnih radionica i predavanja koji su se dogodili 3. lipnja u Splitu. U 5 sati nastupilo je 5 predavača koji su održali zanimljive lekcije:

1. Silvio Hrabar – osnivanje digitalne etikete
2. Tatjana Papić – predavanje o prvim underground partijima u Splitu
3. Dubok – predavanje o počecima alternativne scene u Splitu (bass)
4. Active Line Six – radionica Apple Logic Pro
5. ZAMP – autorska prava, zaštita autorskog djela, DJ licence

Tijekom našeg obilaska gradova na Takeoveru pričali smo sa većinom DJ-a o sceni, njenoj evoluciji, pozitivnim i negativnim stranama, te smo kroz turneju zaključili da scena grabi vrtoglavo naprijed i da se posljednjih godina dogodila strahovita ekspanzija interesa za elektroničkom glazbom u svim ovim sredinama.

Taj pomak se dogodio uslijed dolaska velikih festivala na obalu, sve veće podrške koju elektronička glazba i festivalski turizam dobivaju od Ministarstva turizma i kulture RH, sve većeg interesa lokalnih i nacionalnih medija za praćenjem ove vrste glazbe, uključivanjem mass populacije u scenu, kao i što najveću zaslugu u svemu tome imaju akteri scene DJ-i, producenti, PR-ovi, radijski voditelji i emisije, te specijalizirani mediji poput našeg.

Primjetili smo da se nakon naše turneje u određenim gradovima češće organiziraju partiji s domaćim DJ-ima, te nam je uistinu drago da smo mladim ljudima, promotorima i DJ-ima dali šansu da kroz naš projekt otvore neke nove suradnje i vidike.

Njih 80 je zajednički stvaralo pozitivne vibracije na plesnim podijima diljem zemlje. Svi do jednoga na jednaki način su zaslužni što je TAKEOVER turneja na kraju ispala pun pogodak za domaću scenu.

 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk