Skip to main content
  • 28.06.2016.

Alxsml – od Raw Paper Recordsa do KS Takeovera!

Divno je ono što te uzurpira, što te usiše u prostore sebe kao da ti je baš tamo, i nigdje drugdje na koordinatama planete, mjesto.

 
To čine ljubavi, to čine trenuci kada radiš ono što voliš potopljen u flow, to čine noći s najboljim prijateljima i to 9. srpnja na lesi Međimurja čini i novi KS Takeover. Ova čakovečko-varaždinska zvučna manifestacija smješta se u Gornji Kuršanec, gdje Enygma na obali jezera postaje manje tajanstvena sa svakim beatom koji se prolomi vodenom površinom. 

 
Plešeš uz četrnaesticu, na domaćem tlu podignutih, parova ruku pa su tako s nama ALXSML, Antonio Podkrajac, Baseline, Chille Jr., Deniss the Manace, Ferry Van Hreen, Gogolesko, Martin, Nitevision NV, Rasta Muffin, Sipa, Smuky, Sylph i Zorools.
 
ALXSML je proširena abrevijacija koja krije Aleksandra Polaneca. Zaljubljen u glazbu još prije no što je mogao dosegnuti gumbiće radija, u ranim godinama već okreće interes prema svemu onome što pravi ugodno strukturiranu buku i radoznalo saznaje sve što može o sintisajzerima, ritam mašinama, miksetama, gramofonima i kazetofonima.

 
Slatkih 16  donijelo je ujedno i prvi kontakt s virtualnim instrumentima u širokom spektru glazbenih programa i godine miksanja i masteringa postaju interludij za vlastitu produkciju. Nebrojeni sati rada i truda i nepresušna kreativna vrela ciglu po ciglu izgradili su prepoznatljiv stil, a audioteka demo snimki i remixeva prešla je u troznamenkaste domene. Kako dobre stvari prije ili kasnije nađu svoje mjesto u svijetu svojom inherentnom osobinom sjajnosti tako se nedavno u priču upleo i "Raw Paper Records" koji prepoznaje talent i oduševljeno izdaje traku "Glockenspiel", a još prije no što ponoćne ure Nove 2017. otkucaju ponoć moći ćeš uhvatiti i prvi originalni EP.
:
 
Pa potegni do mirne površine jezera. Možda jest stajaćica, ali ti nećeš biti na miru ni sekunde. Enygma čeka. Sve tajne naposljetku bivaju otkrivene.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk