Skip to main content
  • 18.09.2016.

Ambasador – prva Hrvatska dodjela nagrada elektroničke glazbe

Zadovoljni dosadašnjim uspjehom i razvojem odlučili smo zakoračiti na slijedeću stepenicu promidžbe i revitalizacije klupske kulture i životnog stila.

Piše: 


Želja nam je umjetnicima iz Hrvatske odati priznanja za ostvarenja na polju glazbenog stvaralaštva u posljednjih godinu dana, te također potaknuti mlade urbane ljude da upoznaju ovu kulturu i jednog dana budu njeni sudionici. Elektronička scena na području Hrvatske zaživjela je prije 25 godina i polako je dozrijevala kroz četvrt stoljeća. Pošto je pratimo već više od polovine ovoga puta, smatramo da je došlo vrijeme za nagraditi i vrednovati rad aktera scene koji na njoj djeluju i poklanjaju svoje dane glazbi.

AMBASADOR se organizira u sklopu našeg 15. rođendana, a vrijednost projekta je prepoznalo i Ministarstvo Kulture RH, te Burn.

Kako je naša scena dugo godina ignorirana od krovne hrvatske diskografske nagrade stvorila se ideja za neovisnom nagradom. U sklopu već najavljenog izložbenog programa KS, edukativnih predavanja i radionica, prva Hrvatska dodjela nagrada na elektroničkoj sceni dogodit će se 15.11. u Zagrebu. Više informacija o mjestu događanja uskoro.

PRAVILA:
Od studenog 2015. do sada pratili smo s posebnom pozornošću rad svih aktera elektroničke glazbe.

U više od 40 kategorija biti će preko 200 nominiranih sudionika scene.

Kategorije i nominacije predlaže Klubska Scena i nezavisni žiri sastavljen od aktivnih sudionika scene.

Žiri je neovisno tijelo i pritom smo pazili da ni jedan od 5 članova svojim prijedlogom i glasom ne utječe na nekog od nominiranih kandidata.

Glasanje počinje online na našem portalu 5. listopada i završava 7. studenoga u 23:59h.

Odluku o pobjedniku donijet ćemo na temelju slijedećih parametara:
– online glasovi publike 60%
– odluka žiria 40%

Hrvatski klubovi su konačno prestali zaostajati za europskim i svjetskim glazbenim trendovima i krenuli su stvarati svoje modele. Naši DJ-i nastupaju globalno, producenti nižu fantastične uspjehe na domaćoj, regionalnoj i svjetskoj razini, publika i kritika jednako su tako gradove i klubove naše male zemlje upisale na globalni zemljovid kao party destinacije.

Scena, do sada uglavnom povezivana s ljetnom sezonom i priljevom turista i njihova kapitala, značajno je revitalizirana i u zimskim mjesecima. Inzistiranje aktera na kvaliteti i inovativnom pristupu uz medijsko eksponiranje istog podiglo je svijest mladih o postojanju ovakvih događaja. Na obali se ljeti odvijaju eventi koji kvalitetom mogu stajati uz bok s najistaknutijim svjetskim događanjima, dok svjetski priznati festivalski brendovi dovode na desetke i stotine tisuća mladih željnih dobrog provoda i uranjanja u kulturu i ljepote jedne balkanske zemlje na obali.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2