Skip to main content
  • drog
  • 14.11.2015.

Drogba: Očekujte osmjeh na licu i višak pozitivne energije

DJ Drogba, pravoga imena Silvio Rukavina, nastupit će 5. prosinca na techno flooru KS Takeover partyja, koji se održava u klubu Epic u Osijeku. 
 

Piše: 

Naslovna foto

drog

EVENT: 05.12. Klubska Scena Takeover Osijek

U vode elektroničke glazbe uplovio je još u tinejdžerskim godinama, a vlastiti je izričaj Drogba formirao pod utjecajima Jeffa Millsa, Adama Beyera, Petra Dundova, DJ Rusha, Glenna Wilsona i Carla Coxa. Od 2011. godine uključen je u Fresh Air Party kolektiv, unutar kojeg još uvijek djeluje kao rezident DJ i organizator. Od 2014., u sklopu istog crewa nastupa s techno programom techNOVAtion

Kako su izgledali prvi partiji na koje si išao i po čemu se najviše razlikuju od današnjih?
Razlike izmedju mojih prvih partija na kojima sam bio prije više od 10 godina i ovih danas, osim što su DJ-i u to vrijeme većinom vrtili vinile, je ujedno i u muzici koja je evoluirala, bar kad je techno u pitanju. BPM-i su tako danas niži te je spektar zvukova siri i kvaliteta zvuka je veća. Atmosfera je i dalje ono što želim doživjeti svaki put kad odem na party, puna energije i dobrih vibracija, još kad na to dode bassturbacija sretna je cjela techno nacija. Moram napomenuti da se danas i sam bavim organizacijom partija. Dio sam Fresh Air Party kolektiva iz Nove Gradiške, a program techNOVAtion, na kojem prezentiramo različite pravce underground techno glazbe, smišljen je upravo da bi ljudima približio ugođaj, kvalitetan underground zvuk i atmosferu zbog koje sam i sam krenuo na partije.

drog1

Spomenuo si kako su te Mills, Beyer, Dundov, DJ Rush i ekipa potaknuli da se uključiš u clubbing kao akter na domaćoj sceni. Koji te još DJ-i i producenti danas inspiriraju?
To su imena koja su me najviše inspirirala da se krenem baviti DJ-ingom, tehnike miksanja, izbor traka koje su bile melem za moje usi, a njihovim vještinama se i dan danas divim. Još bih tu izdvojio par imena od kojih mi chi naraste čim cujem nešto od njihovih radova, bilo da je produkcija ili DJ set u pitanju: Industrialyzer, Electrorites, DAVE The Drummer, Patrick DSP, Martyn Hare su neka od njih.

Kako se pripremaš za nastup? Složiš li neki okviran kostur za priču pa između improviziraš ili…?
Jednostavno ponesem sve što imam od muzike, pa kad stanem za pult tek onda mi u glavu dolazi ideja za prvu traku koju ću pustiti, kao i sve iduće koje mi u hodu padaju napamet. Setove ne pripremam unaprijed vec pustim mašti na volju neka dirigira na licu mjesta, ovisno o feedbacku koji dobivam od publike. 

drog2

Što možemo očekivati od tvog seta na KS Takeoveru?
Možete očekivati mračan, moderan, dosta žestok, iako ne previše brz techno zvuk, koji pravi kompresiju na prednjem čeonom režnju i izaziva kronični osmjeh na licu te višak pozitivne energije koji se manifestira kao muving na flooru. A moguće je i da se zaleti koja old school traka na kraju seta.

Što ti očekuješ od svog nastupa i/ili KS Takeover večeri?
Očekujem dobru zabavu, kvalitetnu glazbu, vrhunsku atmosferu te rasplesane ljude, priliku da se podružim s ljudima koje dugo nisam vidio te nova poznanstva. Što se nastupa tiče, imam u planu rasplesati ljude, prezentirati novi techno zvuk i prenijeti im energiju najbolje što znam. Nadam se da će i publika i organizator biti zadovoljni što su me ugostili. 

Možeš li nam izdvojiti neku traku kao teaser, koju bi mogli čuti od tebe na partyju? 
Evo jedne koju volim zavrtiti: 

{youtube}vkeP3Y0af4I{/youtube} 

 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2