Skip to main content

Marul: Odaberem prvu traku i nakon toga slijedim energiju prostora i ekipe!

Nova runda naklona domaćoj sceni slijeće na sunčane ( i za naše potrebe mjesecom obasjane) splitske ulice i podij O'Hare.

 
Nakon širenja kojeg zrna znanja i vještine na KS Takeover Knowledge-u, u Klubu Mladih u 17. sati, sva ponoćna stopala slobodna su usmjeriti se prema O'Hari gdje nas među 12 parova domaćih ruku čeka i Mario Marelić, hodočasniku podija u tebi poznatiji kao Marul. Pa smo sjeli popričali i rezimirali, prošli početke, novi Heart4Beat program, intucije i skromnosti. Zavitlaj oko i uživaj!
 
1. Bok Mario. Koji je bio trenutak 2014. koji je sve promijenio? Da li je to bila neka specifična traka, određeni party, razgovor, druženje? Koja je udica?
 
– Pozdrav! Trenutak koji je sve promijenio je bio kada sam u jednom momentu nakon niza posjećenih partyja rekao sebi "pa ajde da i ja probam DJ-anje". Imajući priliku vježbati na profesionalnoj opremi, od prvog doticaja sam se zaljubio i znao da će mi to od tog trenutka postati nezaobilazni dio života.

 
2. Koliko si vremena provodio u vježbanju u prvim mjesecima na sceni i kako si za prvi nastup upao u Junglu? 
 
– Uh, vremenski sam provodio po 6-7 sati dnevno za gramofonima i playerima, i tako nekih 3 mjeseca bez prestanka. Nije bilo teško, dapače jedva sam čekao iz dana u dan dolaziti i vježbati =) . A svoj prvi klupski nastup sam dobio neočekivano. Naime, jedno popodne sam vježbao i tik prije nego sam završio za taj dan je došao DJ Jock, koji se u to vrijeme spremao za Burn Residency mix-off u Zagrebu. Nakon što sam završio sa vježbom, Stipe mi je rekao – "Odlična ti je muzika brate" – i tako smo se na kraju i upoznali. Nakon nekih mjesec dana od toga me pitao da li bi došao odsvirati u Jungle na neslužbenom afteru od Ultre, i ja sam naravno odgovorio da hoću 😀 . I ostalo je, što se kaže, povijest 🙂
 
3. Prošle su dvije godine otkako si se počeo baviti DJ-anjem. Kako stvari stoje u ovom trenutku sa tvojom karijerom? Da li si zadovoljan smjerom kojim ide? Kada si se prijavio na burn Residency jesi li ikada očekivao da ćeš se naći u finalu? Koja je najvažnija stvar koju si sa sobom ponio dalje od ovog iskustva?

 
– Pa iskreno, u zadnje dvije godine sam naučio puno toga o svijetu elektroničke glazbe, upoznao sam puno kvalitetnih DJ-eva i producenata, koji su također i iznimno pozitivne i dobre osobe. Također sam prošao do finala u Burn Residency-ju 2015., što mi je bio najveći uspjeh u toj godini. Također sam se od nedavno počeo baviti i glazbenom produkcijom, te je 24.4. izdan moj prvi EP ikada "Enigmatic", pod etiketom Moonklift Records i zauzeo je #51 na Beatport top 100 minimal releasovima. Drugi EP je u procesu izrade, a radim ga za domaću etiketu Decoded Records koju drži Edy C. Također sam pokrenuo novi glazbeni projekt zajedno s mojim dobrim drugom i bratom po glazbi, Jolly Jokeom , pod nazivom "Heart4Beat".  Tako da na kraju, kada se sve zbroji, bilo je više dobrih nego loših trenutaka i jako sam zadovoljan kako stvari stoje i u kojem pravcu idu =) .
 
– Hehe, odgovori na ova dva pitanja su povezani. Ukratko, nisam očekivao da ću se naći u finalu, dao sam sve od sebe i na kraju se isplatilo. Tada sam očekivao da će Stipe (DJ Jock) ponovno biti u finalu od nas Splićana, a kad mi je javila djevojka iz Burna da pročitam e-mail jer sam prošao dalje sam bio šokiran jer sam skoro zakasnio odgovoriti potvrdno na taj isti mail. Da nisam, pozvali bi nekog drugog u finale. A sad, zašto su odgovori na ova dva pitanja povezani? Zato jer mi je najvažnija stvar koju sam naučio i ponio sa sobom iz tog natjecanja da se ne podcjenjujem =) .

 
4. S Jollyjem si ove godine pokrenuo Heart4Beat. Koja je priča iz nastanka programa i koji su mu ciljevi?
 
– Pa priča započinje, kao i uvijek, na nekom afteru nakon neke zabave =) . Pričajući sa Jollyjem o trenutnom stanju scene i općenito elektroničke glazbe u Hrvatskoj i regiji, došli smo do zaključka da zapravo dijelimo istu ljubav prema ovoj glazbi i svemu što je vezano uz nju, te smo odlučili pokrenuti nešto novo i zanimljivo ove godine, a to nešto je program "Heart4Beat" =) . Ciljevi su promocija svježih lica naše scene, poput Kritikal-a, koji je dio ovog programa, zajedno uz dovođenje novih internacionalno poznatih imena na našu scenu, kako bi se izbjeglo forsiranje već dovedenih imena po 100-ti put =) . Osim klupskog programa, također planiramo otvoriti i izdavačku kuću pod istim nazivom. Da ne duljim u nedogled, naš moto je "srcem za ritam", jer sve što se radi iz ljubavi traje vječno.
 
Sljedeća zabava je danas, 30. travnja, gdje naši dragi drugovi Jolly i Okac slave rođendan u splitskoj Jungli, a za glazbeni dio proslave će biti zadužene ekipe iz glazbenog programa Incident te Heart4Beat, uz posebnog gosta iz Šibenika ! =) .
 
FB EVENT: Incident vs Heart 4 Beat B-Day Party
 
5. Imaš li već isplaniran set za splitski Takeover ili više slijediš intuiciju kada se na samom partyju zatekneš?
 
– Drago mi je da ste postavili ovo pitanje, jer me dosta ekipe etiketiralo pod "techno DJ-a", iako u stvarnosti u mojim setovima se nađe svega, od deep-a do techna =)

 
Tako da, imajući na umu kakav je "đir" u splitske O'Hare i kakva je ekipa koja tamo izlazi, žanrovi sa kojima ću mixati će biti pretežito deep house, tech house, jackin house i nudisco.
 
Set nije isplaniran, nikad ih nisam planirao. Samo odaberem žanrove, zavisno gdje mixam i za koju ekipu, odaberem prvu traku i nakon toga slijedim energiju prostora i ekipe, i po tome se ravnam kojim smjerom se nastavlja putovanje kroz zvuk =)
 
 
6. Wild Card pitanje: Koju karakternu osobinu najviše voliš kod sebe?
 
– Teško je biti objektivan prema sebi, ali jedna osoba koja ima posebno mjesto u mom srcu mi je rekla da najviše voli moju skromnost, dok sam joj se nedugo prije toga predstavio kao Bog =) . Pa neka to bude moj odgovor na ovo pitanje =) .
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop