Skip to main content

M’tlaren: Bitno je da party funkcionira kao smislena cjelina, ne kao prepucavanje i „natjecanje“

Bila je to 1628., Ivan Gundulić je sjeo na dubrovački kamen i iz pera se izlila "Dubravka" kao ultimativno slavlje dubrovačke slobode.

 
Ovoga puta se u ljudske pastirske igre ne upleće bog Lero već se peripetije raspliću u Lazaretima 11. lipnja na KS Takeoveru Dubrovnik. Bližimo se klimaksu petnaistice prisutnosti tvoje Klubske. Ovdje s tobom i zbog tebe, neumorno radi na podržavanju svega onoga što voliš i što ti život čini ljepšim, tamo u mraku, na srčanoj adresi dohvata zvučnika, okružen svima onima koji vibriraju u istom ritmu.
 
Lazareti će odzvanjati zvucima onih koji su svoje emocionalno-glazbene dopplegangere pronašli podno dubrovačkog neba i kao predsjednici podija manifestira se poker crewova – M'tlaren, Sticky Fingers, Bitch Black i Funk You.

 
Danas pak pričamo s M'tlaren teamom u kojem elektroničku slagalicu čini damsko-gospodska kombinacija zaljubljenih u beat. S nama su u intervju stolcu ČX, Jux, Benx, Lija i Flora, o kojima više pojedinačno možeš baš skroz iskopati ovdje, a sada izvoli, uživaj u intervjuu!
 
1. Super krasni pozdravi ekipo! Kako ja za vas sve započelo? Kako su se putevi prekrižili i kako su odvojene glazbene sudbine sjele pod krov jednog crewa?
 
Za nas je sve počelo logično, kao čista zabava. Kao prijatelji cijeli kolektiv dijeli ljubav prema glazbi i partyima, godinama lutamo diljem Lijepe Naše i tražimo najbolja mjesta kraj zvučnika, pa se rodila želja da i sami nešto stvorimo i sudjelujemo u izgradnji scene koju poštujemo. Stariji dio ekipe se već dulje vrijeme privatno bavi glazbom pa su postali svojevrsni mentori mlađima. Angažiranje je počelo organizacijom partya 2014. godine u Lazaretima. S vremenom se rodila želja da sami sebe predstavljamo iza pulta pa smo koncem prošle godine organizirali prvi party na kojem smo svirali isključivo mi, pod imenom M`tlaren.

 
2. U koje projekte ste zapetljani odvojeno i u koje zajednički?
 
Trenutno smo zajednički uvučeni u nekoliko projekata. Od lokalnih projekata valja spomenuti „party boat“ turistički projekt, u kojem će tokom ljeta naš zvuk zabavljati turiste na izletima brodom po okolici Dubrovnika. Valja spomenuti i nama jako drag projekt „Skybar“. Riječ je o poznatom dubrovačkom komercijalnom noćnom klubu, gdje smo nedavno uspjeli donijeti dašak undergrounda i prave elektroničke glazbe. Zabava je bila pravo osvježenje za klub i očekujemo daljnu suradnju. Uvijek vrijedi spomenuti i Lazarete, našu kolijevku zabave, gdje se gotovo svaki mjesec može čuti set barem jednog M'tlarenovca. Od daljih lokacija neizostavna je splitska Jungla koja je prepoznala našu strast i trud i već tri puta ove godine nam pružila priliku za samostalnu zabavu. I ovim putem zahvaljujemo Jungli i svim njenim plesačima na najljepšoj mogućoj dobrodošlici, rasplesanoj..
 
3.Kako biste opisali svoj zajednički zvuk? Koja je razlika samostalnog djelovanja nasuprot onoga u teamu i koji je temelj svake dobre ekipe? Što je nužno u pozadini izvan naravno poštovanja tuđeg rada i procesa i korelacije glazbenih senzibiliteta?
 
Ako bi naš zajednički zvuk definirali kao zvuk tokom cijelog našeg partya, opisali bi ga jednom riječju – kompletan. U tome leži naša posebnost, u različitostima koje tvore homogenu cjelinu. Plesač će ćuti sve od funky housea do mračnog techna. Baš to odlikuje M`tlaren. Nesputanost žanrovima, individualna neovisnost pojedinca i maksimalno povjerenje i poštovanje za kolegu iza pulta. Djelovanje u teamu ili samostalno je subjektivan izbor i ovisi o pojedincu. Djelovanje u teamu za nas ima puno više prednosti nego mana.
 
 

 
Podrška smo jedni drugima, savjetnici i publika u prvom redu, što je nevjerojatno bitno za samopouzdanje. Najdraže nam je oduševiti jedni druge svirkom, baš zato jer se poštujemo.Neka negativna strana timskog djelovanja bi bila gušenje individualaca i „gubljenje“ u kolektivu, za što mi vjerujemo da nije naš problem jer na niti jedan način se sputavamo jedni druge.
 
4. Što možemo očekivati od vas u toplijim mjesecima, gdje vas sve lovimo pod užeglim suncem?
 
Većinom ćemo bit „doma". Znači Lazareti, Komarda… Već smo spomenuli party boat i klub Skybar, ali najčešće ćemo vjerojatno raditi ono što nam ide najbolje, uživati u suncu, moru i vrhunskoj glazbi.
 
5. Koji je plan za dubrovački Takeover? Planirate li puno unaprijed uopće ili mjesto i energija sama određuju daljnji tijek večeri? Koji je po vama ključ uspješnog partyja?
 
Nismo od onih koji puno planiraju. Jedino na što ćemo pripaziti je da uzmemo u obzir sve kolege iz Dubrovnika koji sviraju na Takeoveru i da skupa s njihovom glazbom naša tvori smislenu cjelinu. Ujedno mislimo i da je to ključ dobrog partya. Uz dobru atmosferu i pravu publiku, bitno je da party ima smisla, da glazbeno funkcionira kao smislena cjelina, a ne kao individualno prepucavanje i „natjecanje“.
 
 

 
Drago nam je što ćete u subotu biti s nama jer će vam to biti idealna prilika da vidite „party s dušom“, a Dubrovnik i Lazareti je itekako imaju.Vidimo se!
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2