Skip to main content

Otkrivamo imena za NYE party: Nox & KS Takeover Primošten

Aurora i ekipa koja stoji iza Nox festivala uhvatili su ruku pod ruku i tvoju Klubsku Scenu kako bi stvorili golemi Novogodišnji party s domaćim i stranim izvođačima.

Piše: 


Ispraćamo Staru, 31.12. od 21h na dva floora. Nox Festival na techno flooru predstavlja Audiomatiques iz Italije, dok domaće boje brane Andrologic i Nicehell.

Klubska Scena preuzima Primošten na house flooru s nastupima LIVE umjetnika iz Šibenika i okolice. Za zagrijavanje su zaduženi rezidenti Aurore – Gjuro i Noisy Bross koji će puštati mashup hitove. KS preuzima floor 2016.g. u 02h uz live nastupe Homeboya i Fikcio Mongera. Ulaznice od 80 do 130 kn potražite ovdje.

Podsjetimo Takeover turneja organizira se uoči 15. rođendana KS s ciljem promoviranja lokalnih scena i DJ-a, pa tako ovaj tour kreće 05.12. u Osijeku, a planira posjetiti 10-tak destinacija u idućih 12 mjeseci.

HOMEBOY
Marko Pelaić poznatiji je u elektroničkim sferama kao Homeboy i jedan je od krakova ekipe koja je započela noviju generaciju zagrebačke scene s Pytzekom i Sergejem kao i pokretač House is OK labela. Uz Sergeja i Pytzeka duge je ugodne noćne sate porvodio u Sirupu i nakon izdanja na londonskom Hypercolouru, Bureku i nastupa na mnogim festivalima s prijateljima iz Njemačke ostvaruje njihov kolektivni dječački san i nastaje House is OK label. Ovaj moderni umjetnik s retro štukaturom u iscrpnom intevjuu povodom Sonusa za tvoju Scenu podijelio je mnogo toga.
{youtube}7jFNXVbX9rk{/youtube}

FIKCIO MONGER
Nastupa kao one man live electro set. Iza aliasa Fikcio Monger krije se glazbenik Mirko Rak, sa svojim novim projektom i live electro performansom. Dugogodišnji glazbenik (bass, bubnjevi, perkusije, synths) i producent Mirko Rak jedan je od najinovativnijih šibenskih glazbenika koji se sa svojim prethodnim projektom, bendom The FogSellers, u kratkom periodu pozicionirao u sam vrh live izvođača elektroničkog glazbenog žanra. Nakon eksperimentiranja s elektronikom u FogSellersima, Mirko Rak se ipak odlučio na radikalniji pristup elektronici, te započeo projekt Fikcio Monger koji se bazira na live izvedbi.
{youtube}WjyBnc2EvpM{/youtube}

NOISY BROSS
Marko Mikulandra i Niko Jelić Šibenski su duo specifičnog zvuka. Nakon sezonskih nastupa u kojima su rasplesali publike Aurore i Haciende, bilježe i nastup u splitskoj Jungla-i. Poprilična razlika u godinama zapravo im je pomogla u stapanju starih i novih zvukova elektronike. Iako kratko surađuju, linije njihovih zvukova su neuobičajene, što ih upravo čini drugačijima.

AUDIOMATIQUES (I)
Projekt Audiomatiques zaživio je 2010. godine kao glazbena suradnja Marca Conte-a i Rafa Pisania, ali od 2014. godine no zadržan je na elektroničkoj sceni zahvaljujući požrtvovnosti i entuzijazmu DJa i producenta Marca Contea. Marco je rođen ranih ’80 u Rimu, a strast prema glazbi još od mladosti povukla ga je duboko u svijet clubbinga. Danas surađuje s poznatijim labelima širokog spektra techno i underground glazbe kao što su Analytictrail i MKT njegovog mentora Markantonia, Loose-a, Baunsa, Octopusa, Respekta, Busha, Amazinga, itd. Marcov entuzijazam i kreativna priroda osigurali su mu da postane službeni član prestižne booking agencije Beatside te da dijeli svoju umjetnost kroz ekskluzivne partije od strane International Talenta među hramovima talijanske techno glazbe kao što su Old River Park i Metropolis Club. Njegovi dj setovi u klubovima diljem Europe priuštili su ljubiteljima clubbinga unikatne trenutke prilikom čega je postajao sve više i više popularan i postavio stabilno ime Audiomatiques, značajno među techno talentima iz Napulja.
{youtube}27SLyB5Q3Pk{/youtube}

ANDROLOGIC
U 2014. je počeo suradnju s Andix Records pod kojim su izdani prvi producentski uradci. 2015 godine kao sudionik Burn Residency projekta ulazi u Hrvatski Top 5, te isto tako bilježi izdanja za Bugarski label Patent Skillz. Njegova glazba pokazuje da je on producent s visokim iskazanim emocijama koje razbija monotoniju, potiče duh i oslobađa vaša osjetila.
{youtube}ZohCDQ5Vs08{/youtube}

NICEHELL
Prvi kontakt s elektronskom glazbom ostvaruje na partiju DJ Marusha-e u primoštenskom klubu Aurori, 1999. godine, a danas je organizator dvaju uspješnih festivala na jadranskoj obali – Nox i Sweet Sound of Summer. Njegova oduševljenost techno zvukom navela ga je da kupi DJ opremu i sam započne svirati. Kako su godine prolazile, house žanr postaje njegovom glazbenom ekspresijom. Iako house prizvuk čini najveći dio njegovih setova, Tonko smatra da je najbolji set onaj koji uključuje sve žanrove elektroničke glazbe stoga, u njegovim setovima može se osjetiti više žanrova, od vocal house do techno. Njegovi setovi su dinamični, pozitivni, i što je najbitnije ostavljaju dubok utisak na publiku.
{youtube}jJeXPTVav_4{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop