Skip to main content
  • 21.01.2016.

Šime fura svoju verziju techna na KS Takeover!

Tjedni cure, zaljubljeni sretno i nesretno češkaju tjeme u želji da budu savršeni Valentini, a mi razmišljamo o jednoj drugoj ljubavi. Onoj zvučnoj romansi KS Takeovera Zadar.

 
Pa dan prije no što svijet zagrli svoje ljubljene pod simbolom srca i natrpa lice čokoladama, 13. veljače slijećemo na podij Q-bara s desetorkom onih koji su odrasli na Zadarskim ulicama.

 
Leđa o leđa s Eggyjem oslonit će se Šime. Gospodin Zuanović zažmirkao je na svjetlo prvi puta 1982. a već osnovna škola učinila je da preuzme glazbene kulise zabava i priredbi. 1996. donosi prvi službeni underground događaj u lokalnom klubu, a od '98. nadalje pod imenom Simon počinju redovni nastupi po zadarskim klubovima kao i onima okolnih gradova.
 
Prvi koraci čvrsto su vezani za vinilne krugove sjećanja u kojima glavna struja vuče underground technom s elementima detroita, funka, tadašnjeg minimala i housea, a nije mu strano u mixer ubaciti ni elemente drugih glazbenih stilova za jedan glatki pitki ritmički smoothie.
 
2003. je ožigosana rastom i napretkom. Domaće klubove zamijenili su europski i svjetski i uranja dublje u svijet produkcije, učeći raditi u tada aktualnim softwareima koji će posljedično odškrinuti vrata digitalnoj glazbenoj revoluciji.
 
u 20-ak godina rada pult je dijelio s velikima kao što su Luke Slater, Marco Bailey, Deetron, Joell Mull, Jel Ford, Jorg Henze, Valentino Kanzyani, Paolo Barbato, Tim Taylor, Eric Fischer, La Di Da, Jean Marie Kone, Alen Sforzina, Dave Manali, Petar Dundov, Pero Fullhouse, Felver, Mary, Mr Dj Dario, Dogma 3000…

 
Prvi EP našao je svoje mjesto na američkom "Deepness Recordingsu", i godinu dana nakon, 2009. zazujala je mašinerija vlastitog digitalnog labela "Floor Records" i zatim izdanje punokrvnog albuma s 14 traka naziva "Spacemine". Stvari su se zahuktale i uslijedila je kreativa spirala s koje se izlilo još preko 20 EP-ova i 80 traka, na vlastitom labelu kao i na onima poput Different is Different Records, Muenchen, Bavaria Recordings, Digi Records, Baccara Music, Iplug, Volt9 Records, U.M.A. Music Awards, Main Concept. 
 
Posljednjih nekoliko godina Šime se dobrovoljno povukao u sjenu zbog najvažnijeg posla na svijetu, roditeljstva, kao i zbog oscilacija i krivih poimanja domaće techno scene. No ono što slijedi je povratak i to specifično orijentiran na mrak studija i produkciju. Ozbiljniji, zreliji s znanjem iskustvom i epskim glazbenim opusom u glavi smijući se u lice konzumerizmu, oformljuje vlastiti studio i sprema nova izdanja s vlastite platforme i suradnje s globalnim elektroničkim krdom. No prije toga ga možeš uloviti na ugodnoj uzurpaciji zvučnog vala na KS Takeoveru.
 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2