Skip to main content
  • 14.07.2016.

Technotica tatice na Takeover tronu!

Bilo je to prije 15 godina. Svi smo bili mršaviji, mamurluk je bio neko mitsko biće o kojem pričaju tridesetogodišnjaci, glazba je bila sirova i za internet si se još ukućanima derao da se skinu s telefona.

 
No u Splitu je prije 15 rođena i jedna Scena, ona Klubska, koja je ove godine krenula u naklon domaćim podijima sasvim svjesna da su oni koji joj pumpaju krv žilama domaći momci i dame za pultom i tako je turneja krenula. 20. srpnja te tako vodi na novom KS Takeoveru na jednu rivijeru. Fantazmagorijska lokacija Makarske otvara vrata kluba počasno nazvanog imenom onoga koji odbija odrasti, svjestan da su djetinja radost entuzijazma, voljenja malih stvari i igre ključni elementi sretnog života. Petar Pan tako instalira za pult domaće dečke i tu su Kritikal, Jolly Joke, Galinac Galinac i naš kolumnist Marijan Babicz.

 
Tko su Jolly i Galinac vjerojatno već znaš ako te pokoja noć zatekla s one strane ludila podno pulta.
 
Gospodin Joke, Pravim imenom Joško Vukadin oči je otvorio u Pločama i zaluđen glazbom od djetinjstva naposljetku se usidrio u elektronici, da bi s vremenom pokrenuo vlastiti projekt Hard Sintetic kako bi podigao kvalitetu scene Ploča i okolice. Projekt je eventualno postao jedan pol i gradivna jedinica Technotice koju volimo i poznajemo danas. U njegovim energičnim setovima možete čuti vožnju od techhouse-a do techna, sa masivnim bass linijama i ritmičnim perkusijama, s puno melodija i nezaobilaznog funky ritma.
 
Galinac pak surfa elektronički val od 1997. kada je prva oprema glazbu i gramofone pretvorila u cjeloživotnu ljubavnicu. Nakon glazbenih eksperimenata nalazi sebe u technu i techhouseu posipanom funky podtonom. Već 14 ljeta na zemlji donose rezidenciju u lokalnom klubu a 2004. postaje poznato lice splitskim okupljalištima Pulsea i Metropolisa. Rađa se Twister Pitch i dolazmo do točke spajanja s Jolly Jokeom.

 
Dva Makarana prijatelji su čije priče su neraskidivo povezane od početaka i u kolegijalno-BFF odnosu drže stražu nad makarskom zvučnom rivijerom. Prije nekoliko godina zasebne organizacije, Hard Sintetic i Twister Pich, spojene su u zajednički porgram Technotica. To je projekt, program, institucija i stil života nastao sljubljivanjem dvije osobne sudbine u treću alternativnu techno liniju. Dečki za kormilom su tako prethodne godine odlučili promijeniti kut gledanja, nakositi glavu i stvoriti novu percepciju, onu jadransku i toplu koja voli život i sve lijepo što on nosi pa u uvali Velika Duba nastaje Adriatic Perception.  
 
I sada preuzimaju i pulteve Takeovera na tlu na kojem su odrasli. Za detaljluk svega što ti treba navrati na službeni event i ostani nam zadovoljno ljetno opušteno rasplesan!
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2